Pályázati felhívás orvosok és gyógyszerészek részére

2022-10-04 13:46:00 FORRÁS: www.medis-awards.com, fotó: Rock Staar, Unsplash

Szerző: https://www.medis.com/

Hírek - MOK hírek

A Nemzetközi Medis Awards Díj Tudományos Bizottsága, immár 9. alkalommal értékeli a kiemelkedő tudományos kutatási eredményeket az orvostudomány és gyógyszerészet terén. Közép és Dél-kelet Európa kutatói 2022. november 3-áig jelentkezhetnek az elismerésre.

A tavalyi döntősök között volt egy pályázó Magyarországról is: Nemes Réka, MD, PhD; az aneszteziológia és intenzív terápia területéről.

A tudományos munkára kiemelten fontos figyelmet fordítani és a kutatók kiválósága elismerést érdemel, hiszen tevékenységükre mind egyénileg, mind közösségként nagy szükségünk van, talán nagyobb, mint valaha! Prof. Borut Štrukelj, Msd Pharm, PhD, a Ljubljanai Egyetemről, a Nemzetközi Tudományos Bizottság elnökeként, így buzdítja az orvosokat és gyógyszerészeket a részvételre: "Szilárd meggyőződésem, hogy a díjra nevező kutatások eredményeit egyre jobban elismerik és elfogadják a tudományos közösségben az orvostudomány és a gyógyszerészet különböző területein, sőt, a nagyközönség körében is."

Pályázati feltételek

2022-ben is a gasztroenterológia, a nőgyógyászat, az intenzív terápia és aneszteziológia, a neurológia, a szemészet, a gyermekgyógyászat, a gyógyszerészet, a pulmonológia és allergológia, valamint a reumatológia területéről várják az orvosok és gyógyszerészek tudományos munkáit. A rangos szakmai versenyen Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Horvátország, Magyarország, Montenegró, Észak-Macedónia, Szerbia és Szlovénia kutatói vehetnek részt.

Kutatási munkájukat 2021. szeptember 1. és 2022. október 31. között kell közzé tenniük egy 1,500-nál nagyobb impakt faktorral rendelkező nemzetközi tudományos kiadványban. A jelentkezéseket 2022. november 3-áig lehet benyújtani angol nyelven a www.medis-awards.com weboldalon.

A kutatás elismerése segíthet felhívni a figyelmet a betegbiztonsági kérdésekre is.

Az egyik döntős 2021-ben egy magyar orvos, Nemes Réka, MD, PhD volt, aki a Debreceni Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikáján terápiás szaktanácsadóként dolgozik. Dr. Nemes úgy véli, hogy kutatásának elismerése segíthet felhívni a figyelmet a betegbiztonsági kérdésekre is. Bár a kutatómunka gyakran késő éjszakába nyúlik, a doktornő azt mondja, hogy soha nem unatkozik, és ez segít abban, hogy elkerülje a kiégést. Klinikai munkája mellett minden nap foglalkozik a kutatásával is, ami bár kimerítő tud lenni és a családjától is sok türelmet igényel, mégis hozzájárul ahhoz, hogy a betegek ellátása javuljon és új tudományos eredményekkel gyarapodjon szakmai közösség.

Bővebben információk: www.medis-awards.com

 

Megtekintések száma: 16488
ESEMÉNYEK