Pintér Sándor belügyminiszterrel egyeztettek a kamara vezetői

2023-07-24 17:30:00 FORRÁS: Magyar Orvosi Kamara Országos Elnöksége

Szerző: Magyar Orvosi Kamara Országos Elnöksége

Hírek - MOK hírek

A mai napon a MOK elnökségének kezdeményezésére egyeztetés  történt az ágazatért felelős miniszterrel és az ágazati felsővezetőkkel. 

Egyetértés volt abban, hogy folytatni kell az érdemi párbeszédet, hiszen a működő egészségügy és a betegbiztonság közös érdekünk.

Áttekintettük a MOK előzetesen megküldött javaslatait, az elmúlt időszak jogszabályi változásai következtében a kollégákat foglalkoztató kérdéseket, különösen az alapellátás, intézményi összevonások következményeit, a szakrendelők munkaidő szabályozását. Bizonyos problémafelvetéseinkre megnyugtató választ kaptunk, néhány esetben érdemben nem közeledtek az álláspontok, valamint egyes kérdések megvitatására  a két órás megbeszélésen nem került sor, így azokat írásban egyeztetjük a későbbiekben. Mindezekről részletesen beszámolunk tagjainknak. 

A Belügyminisztérium felkérésére a  Magyar Orvosi Kamara  javaslatokat dolgoz ki az egészségügyi minőségbiztosítás, az informatikai fejlesztések és a kórházi fertőzések visszaszorítása terén.

Ismét arra kértük a belügyi tárca képviselőit, hogy a jogalkotás, tervezés  során vegyék figyelembe az orvosok, egészségügyben dolgozók véleményét. 

Magyar Orvosi Kamara Országos Elnöksége

Budapest, 2023. 07.24.

ESEMÉNYEK