Ünnepeljünk véradással!

2021-06-13 21:37:00 FORRÁS: Magyar Orvosi Kamara

Szerző: Magyar Orvosi Kamara- Csík Melinda

Hírek - MOK hírek

Országszerte 47 helyszínen várja a véradókat a Magyar Vöröskereszt június 14-én, a véradók világnapja alkalmából. A hónap végéig akár luxuskörülmények között is adhatunk vért: tizenöt szálloda nyitja meg kapuit a véradásra jelentkezők előtt.

A világnap előtt a Magyar Vöröskeresztet és az Országos Vérellátó Szolgálatot kerestem meg, hogy a terveikről kérdezzem őket.

Magyar Orvosi Kamara- Csík Melinda:

 

- Készülnek valamilyen újdonsággal a világnap alkalmából? 

 

OVSZ: A véradók nélkülözhetetlen segítségét kívánjuk meghálálni az Önkéntes véradó virtuális kártyával, amely több mint ezer kiskereskedőnél és helyi szolgáltatónál jogosít kedvezményes vásárlásra az utolsó véradásuktól számított fél éven belül. A kártya mobiltelefonon, ingyenes applikáció segítségével jeleníthető meg, 2021. június 14-e után valamennyi donor megkaphatja.

 

MV: Június 14-én a Magyar Vöröskereszt hagyományteremtő jelleggel folytatja a tavaly indult „Véradók fája” kezdeményezést, idén Esztergomban ültetünk el egy különleges, vörös levelű oszlopos vérjuhart (Acer platanoides 'Crimson Sentry'), jelképezve a véradást, valamint az önkéntes véradók önzetlenségét. Ezen a napon országszerte 47 helyszínen várjuk a véradókat.

 

- Hol lehet majd a következő napokban, hetekben vért adni?

 

MV: A világnaphoz kapcsolódóan 20 napos véradó-kampányt indítunk a HotelHero és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségével összefogásban. Június 10-30. között országszerte tizenöt szálloda nyitja meg kapuit a véradók előtt, és üzemel majd különleges véradóhelyszínként. A pontos helyszínek az alábbi oldalon érhetőek el: http://hotelhero.hu/orszagos-verado-het/ 

A további véradó helyszínek és időpontok, valamint a véradással kapcsolatos összes információ megtalálható a www.ovsz.hu és a www.voroskereszt.hu oldalakon.

Megtekintések száma: 15989
ESEMÉNYEK