Változás a MOK tagdíj céges számlázásával kapcsolatban

2020-06-04 14:57:00 FORRÁS: MOK Országos Hivatal

Szerző: Máté-Horváth Nóra

Hírek - MOK hírek

A Magyar Orvosi Kamara Országos Hivatalának tájékoztatása szerint fontos változások lépnek életbe a MOK tagdíj céges számlázásával kapcsolatban.

Tisztelt Tagok, kedves Kollégák!

2020. július 1-től a befizetett tagdíjról vállalkozás nevére csak abban az esetben tud a MOK számlát kiállítani, amennyiben a kamarai nyilvántartás tartalmazza a vállalkozás adószámát is. 

Ennek hiányában, a vonatkozó jogszabályok értelmében, számlát kiállítani sajnos nem lehet.

Kérünk tehát mindenkit, aki vállalkozása keretében a befizetett kamarai tagdíjat költségként kívánja elszámolni, ellenőrizze le a kamarai nyilvántartása adatait a MOK honlap személyes menüpontjában, vagy a területi szervezetének munkatársain keresztül. Amennyiben a nyilvántartásunk nem vagy hibásan tartalmazza a vállalkozói, céges adószámot, kérjük tagjainkat, pótolják minél hamarabb ezt az adatot. 

A területi szervezetek munkatársai készséggel állnak minden érintett rendelkezésére. Elérhetőségük a https://mok.hu/teruletiszervezetek linken megtalálható.

 

MOK Országos Hivatal 

*

Az Országos Hivatal közleményének június eleji megjelenése óta rengeteg kérdés és észrevétel érkezett Tagjainktól az Országos Hivatal felé. Sok konstruktív javaslatot kaptunk, amit köszönünk.

Az alábbi Gyakran Ismételt kérdéseket szedtük össze:

  • Miért kell mindez?
  • Sajnos a jogszabályi környezet változása teszi ezt kötelezővé, amihez a kamarának is alkalmazkodnia kell.

  • Miért nem tudom a Személyes adatok menüben módosítani az adószámom?
  • Ennek oka a tagsági adatbázis technikai hátterében rejlik. A jövőben ugyan tervezünk ezirányú fejlesztéseket, de sajnos a jelen közleményhez képest ez még később valósul meg. Adatbázist jelenleg a területi szervezetek munkatársai módosíthatnak, ezért kérjük az ő felkeresésüket.

  • Megoldható-e mindez a nyilatkozattetel.mok.hu adatfrissítési oldalon keresztül?
  • Köszönjük az ötletet, Ti javasoltátok, mi megvalósítottuk. Az adatfrissítési felületen megtalálható innentől a céges adószám mező. Azonban, mivel az adatfrissítési felületünket is a területi szervezetek munkatársai viszik be az adatbázisba meghatározott időközönként, ennek a módszernek 2 hónap átfutási ideje is lehet, ezt mindenképpen szükséges számításba venni.
Megtekintések száma: 10840
ESEMÉNYEK