Második alkalommal ismerték el Richter Érdemérem Díjakkal a háziorvosokat

2023-11-11 07:28:00 FORRÁS: Richter Gedeon Nyrt. PR és kormányzati kapcsolatok osztály

Szerző: Richter Gedeon Nyrt., PR és kormányzati kapcsolatok osztály

Hírek - Szakmai

A rangos elismerést minden alkalommal a kutatás-gyógyítás területén elért kiemelkedő eredményekért és szakmai teljesítményekért ítélik oda. Idén ősszel az év leghatékonyabb betegkommunikációját, az év legjobb prevenciós gyakorlatát, valamint az év legkiemelkedőbb tudományos vagy innovációs munkáját díjazó kategóriák valamelyikében nyújthatták be pályaműveiket a hazai háziorvosok. 

Richter Érdemérem díj a Magyar Orvosi Kamara szakmai támogatásával született meg.

Az év leghatékonyabb betegkommunikációját folytató háziorvosa Dr. Kádár Emese Lenke lett. Ide kattintva megismerhetik a győztes pályázati anyagát.

A betegkommunikáció kategóriában a zsűri Dr. Szente Szilviát részesítette különdíjban. Pályázati anyaga ide kattintva elérhető.

Az év legjobb prevenciós gyakorlatát folytató háziorvosa címet Pintérné Dr. Fürst Ágnes kapta. Pályázati anyagát ide kattintva ismerhetik meg.

 A kategória különdíjasa Dr. Karakó Erzsébet lett, pályázati anyaga szintén elérhető erre a linkre kattintva.

Az év legkiemelkedőbb tudományos vagy innovációs munkáját végző háziorvosa címmel a közösen benyújtott pályázati anyag eredményeképpen két háziorvost,

Dr. Vajer Péter Ph.D.-t, valamint Dr. Jancsó Zoltán Ph.D.-t tüntette ki a zsűri. Pályázati anyagukat megismerhetik ide kattintva.

Különdíjat ebben a kategóriában Dr. Cserni István kapott, pályázati anyagát ide kattintva tekinthetik meg.

 Díjazottak zsűrivel2 

Dr. Kozma Róbert, a Richter Gedeon Nyrt. belföldi értékesítési és marketing igazgatója, Dr. Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke, Dr. Szabó János, az Egészségügyi Szakmai Kollégium Háziorvos tagozatának elnöke, Dr. Mangó Gabriella, háziorvos, valamint Polgár Judit, sakkozó, nagymester (GM), a sakktörténet legjobb női játékosa alkotta zsűri kiemelte, hogy a Richter Érdemérem kiírásán az idén is rendkívül nívós pályázati anyagok kerültek benyújtásra, így a díjazottak kiválasztása ez alkalommal sem volt könnyű feladat a szakmai grémium számára.

ESEMÉNYEK