2020/42. hét

2020-10-20 13:33:00 FORRÁS: Magyar Orvosi Kamara

Szerző: MOK Elnökség

Hírek - Heti…

A hét természetesen az új jogállási törvénnyel kapcsolatos feladatokkal telt. Október 13-án Kincses Gyula munkamegbeszélésen volt Pintér Sándor belügyminiszternél. A megbeszélésen átadta a MOK javaslatait a jogállási törvénnyel kapcsolatban, amely elsősorban a kirendelésekkel, másodállással kapcsolatos álláspontokat fogalmazta meg. Az átadott javaslatunk itt olvasható. A megbeszélésen felkérést kapott a MOK a háziorvosi alapellátással kapcsolatos koncepció elkészítésére is, ott egyértelművé tettük, hogy ebben a témakörben már van kész koncepció a HAOSZ és a MOK Háziorvosi Csoport gondozásában, így a következő megbeszélésen (okt.19.) azt ismerteti majd Dr. Soós Zoltán, a MOK Háziorvosi Csoport vezetője. 

A héten minden csatornán gyűjtöttük az észrevételeket és problémákat, majd Facebook-live közvetítéseket szerveztünk, ahol szakjogászok bevonásával próbáltunk részletesebb tájékoztatást nyújtani a tagoknak a jogállási törvény neuralgikus pontjairól. A videók ezen és ezen a linken visszanézhetőek a Facebookon a MOK tagsági fórum csoportban. 

A belügyminiszter pénteki határidővel kért részletesebb anyagot a kirendeléssel és az összeférhetetlenséggel kapcsolatban, ezt határidőre megküldtük, itt olvasható

Tudomásunkra jutott, hogy Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora szakmai indokokra hivatkozva állásából elbocsátotta a Csongrád-Csanád Megyei Etikai Bizottság elnökét, a korábban ügyében etikai vétség gyanúja miatt eljárást kezdeményező Dr. Horváth Szatmárt. Az ügyben tájékozódunk, és jelentkezünk majd a fejleményekkel. Az üggyel kapcsolatos közleményünket itt olvashatjátok

Ezen a héten mindenki megkapja a MOK jogállási törvénnyel kapcsolatos kérdőívét, kérjük, minden tagunk töltse ki, hiszen csak így tudjuk hatékonyan képviselni az érdekeiteket, elengedhetetlen, hogy a tagság minél szélesebb rétegének megismerjük a véleményét.

A héten dr. Kincses Gyula elnök az ATV-nek, a HVG-nek, az RTL-nek és a Klubrádiónak, dr. Lénárd Rita alelnök a HetiTV-nek, a Népszavának és az RTL-nek, dr. Álmos Péter alelnök a Klubrádiónak, az Európa Rádiónak és a Csillagpont Rádiónak, dr. Nagy Ákos alelnök a JELEN Napilapnak, dr. Hegedűs Zsolt, az Etikai Kollégium elnöke pedig a Népszavának és a Nők Lapja Egészségnek nyilatkozott.

Megtekintések száma: 1736
ESEMÉNYEK