Megalakult a Magyar Orvosi Kamara Intenzív Terápiás és Aneszteziológiai Munkacsoportja

2024-02-01 16:15:00 FORRÁS: Magyar Orvosi Kamara. Fotó: Piron Guillaume, Unsplash

Szerző: Dr. Lovas András elnök, Magyar Orvosi Kamara Intenzív Terápiás és Aneszteziológiai Munkacsoport

Hírek - MOK hírek

2024. január 11-én megalakult a Magyar Orvosi Kamara Intenzív Terápiás és Aneszteziológiai Munkacsoportja, azaz a MINTA. Az aneszteziológia és intenzív terápia minden más orvosi szakmával kapcsolatban van, e szakirány nélkül elképzelhetetlen az aktív intézményi ellátás.

A MINTA egyik fő feladatául tűzte ki, hogy a COVID járvány kapcsán, a szakmánk irányában mutatott érdeklődés ne vesszen el. Lobbitevékenységünk kifejtéséhez szakmai fókuszpontokat szeretnénk meghatározni, ehhez viszont hiteles adatokra lesz szükségünk. Így a MINTA csoport egyik legfőbb feladata lesz, hogy elérje, az ágazati irányítás anyagi és jogszabályi támogatást nyújtson az adatgyűjtés megszervezéséhez. A valid adatok nem csak a fejlesztések alapját biztosíthatják, hanem minőségbiztosítási feladatokat is szolgálhatnak, illetve komoly, tudományos kutatási eredményeket is generálhatnak.

Mindezek mellett szeretnénk közelebb kerülni a kollégákhoz és a betegekhez is. Szükség szerint részt veszünk a szakmai ajánlások fejlesztésében, karöltve a szakmai szervezetekkel.  És végül, de nem utolsó sorban az általunk ellátottakat és családtagjaikat is hitelesen, valamint érthetően szeretnénk tájékoztatni, valamint felkészíteni a kórházban rájuk váró folyamatokra.

További részletek: https://mok.hu/a-kamararol/kamarai-csoportok

Amennyiben te is aktívan segítenél a fentiekben, úgy szeretettel várunk a MINTA-ban. Keress minket az alábbi címen.

Elektronikus levélcím: minta@mok.hu

A MINTA csoport elnöke: Lovas András

Megtekintések száma: 1902
ESEMÉNYEK