Nyomozást kezdeményezett az NVSZ a gyógyhatásúnak mondott szerek reklámozása miatt

2023-05-25 09:38:00 FORRÁS: Nemzeti Védelmi Szolgálat. Fotó: Christine Sandu, Unsplash

Szerző: Nemzeti Védelmi Szolgálat

Hírek - MOK hírek

A kamara elnökének és alelnökének nevével is visszaéltek a csalók.

Ahogy arról már  korábban beszámoltunk , a Nemzeti Nyomoz Iroda  vizsgálatot folytatott olyan ügyekben, amelyekben ismert orvosok nevével visszaélve olyan szereket hirdettek, melyek Magyarországon hivatalosan nem engedélyezettek. Miután bűncselekmény gyanúját állapították meg, nyomozást kezdeményeztek a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodánál.

A csalók többek között Dr. Kincses Gyulával, a Magyar Orvosi Kamara elnökével készített ál-interjút tett közzé az interneten egy külföldön bejegyzett cég, melyben az orvos egy hivatalosan nem bejegyzett, vérnyomás panaszok kezelésére szolgáló készítmény jótékony hatásairól beszélt.
Dr. Álmos Péternek, a kamara alelnökének nevével és fotójával is visszaéltek, amikor egy működő internetes portálhoz megtévesztően hasonló weboldalon reklámoznak egy olyan készítményt, amely a magas vérnyomást megszüntetését és az „erek megtiszítását” ígéri.

A Magyar Orvosi Kamara továbbra is hangsúlyozza, hogy a MOK tisztségviselői semmilyen, sem legális, sem illegális gyógyszert nem reklámoznak. Az összes ilyen hirdetés, információ hamis, valótlan.
Megtekintések száma: 10887
ESEMÉNYEK