30

ennyi napja van még  az OKFÖ-nek és az új jogviszonytörvény által érintett munkáltatóknak, hogy - a munkavállalók képviseleteit, MOK-ot és szakszervezeteket bevonva - tisztázzák a leendő munkavállalók szerződéseinek részleteit, majd az életbelépés előtt a törvény által előírt 30 nappal a szerződéstervezeteket elküldjék  az érintett egészségügyi dolgozóknak. A munkavállalók csak így tudnak tájékozott és felelős döntést hozni a saját jövőjükről, és ezáltal a társadalom jövőbeli egészségügyi ellátásáról.
Részletek a Realitásban

Hírek - Jog-orvoslás

Kedves Kollégák!

Eddig ismeretlen, rendkívül nehéz helyzettel néztek szembe. Nem csak orvosszakmai, hanem jogi kérdések is felvetődnek, sokan fordultok a kamarához, ezért együttműködést alakítottunk ki egy jogászokból álló munkacsoporttal, akik "pro bono" segítenek megválaszolni ezeket.
Egy-egy olyan probléma megbeszélése, amely a munkátok során felvetődött, sok kollégának adhat hasznos segítséget, ezért itt osztjuk meg a kérdéseket és az arra adott válaszokat, amelyek segíthetnek másoknak is eligazodni. Természetesen a beazonosításra alkalmas adataitokat töröljük az írásból.

Ha kérdésetek, jogi problémátok van, írjatok a
jogorvoslas@mok.hu
e-mail címre, igyekszünk alapos, pontos és gyors választ adni.

  1. mielőtt levelet írsz, előbb olvasd el az itt leírt válaszokat, hátha megtalálod,  amit tudni szeretnél 
  2. légy türelmes, rengeteg levél érkezik

Amennyiben a válsághelyzet során a vezényelhetőséggel kapcsolatos a kérdésed, előbb olvasd el az erről szóló kormányrendeletet, és csak akkor írj, ha ott nem találtál választ.


85. A rezidensképzés megszakadására vonatkozó kérdések

Forrás: Magyar Orvosi Kamara | Dátum: 2020-12-21 15:24:00

Hírek - Jog-orvoslás


Bővebben

ESEMÉNYEK