MAGYAR ORVOSI KAMARA

HUNGARIAN MEDICAL CHAMBER

IV. Vízparti Szabadidősportok Orvostana továbbképzés

Esemény időpontja: 2019-06-21 - 2019-06-28

Az idei nyáron is meghirdetésre kerül a " IV. Vízparti Szabadidősportok Orvostana továbbképzés" című szabadon választott, akkreditált orvostanfolyam az SOS Hungary Orvosi Szolgálat szervezésében, melynek célja, hogy megismertesse a kollégákat az utazásorvostan eme szép, de kevéssé ismert területével. Az egy hetes kurzus 2019. június 21-e és június 28-a között kerül megrendezésre Opatijában.

A konferenciának a 4 csillagos Amadria Park Grand hotel 4 opatijska cvijeta szálloda ad otthont, ami Budapestről mindössze kb. 5 óra autózással elérhető. A hotel közvetlenül a tengerparton, Opatija központjában helyezkedik el. A négycsillagos szálloda félpanziós ellátást kínál, éttermi választékában megtalálhatóak a tradicionális ételek mellett a friss halak, tengeri gyümölcsök is. A hotel saját wellness-részleggel rendelkezik, szauna, medence, gőzfürdő és jakuzzi is a vendégek kényelmét szolgálja. A vadonatúj, 2016 tavaszán átadásra kerülő exkluzív tengerparti strandot pedig csak a szálló vendégei vehetik igénybe, ezzel garantálva a zavartalan pihenést.

A statisztikai adatok egyértelműen mutatják, hogy a magyar utazók, nyaralók túlnyomó többsége az európai tengerpartokon, elsősorban a mediterráneumban töltik nyaralásukat. A tengerparti pihenésre indulókat számtalan veszély fenyegeti, melyek a megfelelő felkészültséggel, és utazás előtti tanácsokkal elháríthatóak. A szabadidős sportok, mindenekelőtt a búvárkodás a magyarok között az egyik legnépszerűbb vízi sport, ezért a búvárorvostan alapjainak kiemelt figyelmet szentelünk.

A magyar utazóknak nyújtott tanácsadásban szinte minden orvosi szakma érintett, főleg a traumatológusok, háziorvosok, sportorvosok, sürgősségi ellátásban dolgozó szakemberek. Az akkreditált továbbképzés keretén belül (00297) megismertetjük a résztvevőket a tengerparti nyaralás veszélyeivel, a vízi szabadidősportok okozta egészségügyi problémák kialakulásával, ízelítőt nyújtunk a búvárorvostan alapjaiból is. A külföldi szakirodalomban is hangsúlyozott helyszíni benyomások didaktikai szerepe jóval nagyobb, mint a puszta tantermi foglalkozásoké, így a résztvevők nem csak az elméleti alapokat sajátítják el az esti előadásokon, de gyakorlati jártasságot is szereznek a délelőtti bemutatókon, tapasztalt szakértő orvos kollégáktól.

A kísérő családtagoknak igény szerint szabadidős programokat szervezünk, gyermekes családok jelentkezését is várjuk! 

További információ és jelentkezés:

Maczali Veronika

+3620 211 0385

veronika.maczali@soshungary.hu

Események

2020-06-19 - 2020-06-26

V. Vízparti Szabadidősportok Orvostana továbbképzés

ESEMÉNYEK