Koronavírus - Vélemények

A HGYE koronavírussal kapcsolatos állásfoglalása

Forrás: Házi Gyermekorvosok Egyesülete | Dátum: 2020-03-07 20:18:00

Koronavírus - Vélemények

A koronavírussal kapcsolatos legutóbbi eljárásrenddel és a médiában elhangzó tájékoztatással kapcsolatban a háziorvosok és házi gyermekorvosok munkája szempontjából számos probléma merül fel. Egyesületünk véleményét egy állásfoglalásban fogalmazta meg, amelyben felhívjuk a figyelmet a jelen eljárásrend ellentmondásaira és egyben javaslatokat teszünk egy új eljárásrend kidolgozásához is.

Jakab Ferenc: A koronavírus felszínét kapargatjuk, de a lényeget nem tudjuk

Forrás: InfoStart | Dátum: 2020-03-07 19:36:00

Koronavírus - Vélemények

Az új koronavírus sokkal gyorsabban fertőz, mint elődei, a SARS vagy a MERS, és egyelőre sem antivirális szer, sem oltóanyag nincs ellene – mondta Jakab Ferenc virológus. A Pécsi Tudományegyetem professzora az InfoRádió Aréna című műsorában arról is beszélt, hogy nem tudni, a melegebb időjárás hatással lesz-e a járványra, és egyelőre arra is három verzió van, hogy mi lehet a fertőzés sorsa, akár örökre is velünk maradhat.

Miért rettegünk a vírustól, amely Európában néhány idős ember halálát okozta?

Forrás: https://www.valaszonline.hu/2020/02/28/koronavirus-europa-ma | Dátum: 2020-03-06 10:37:00

Koronavírus - Vélemények

Miért a koronavírus-ijedelem, ha Európában csütörtökig összesen 19, zömmel aggastyánkorú ember halt meg az új vírus miatt? Nem a kétszázaléknyi amúgy is beteg ember halála magyarázza a szigort, hanem ez: minden tizedik fertőzött annyira rossz állapotba kerül a vírustól, hogy csak intenzív osztályon tudják kezelni. Forrásaink szerint a vírus hazai megjelenése csak idő kérdése, ezért összeállítással jelentkezünk a legfontosabb tudnivalókról.

"Ha nem vigyázunk magunkra, nincs aki a helyünkre álljon"

Forrás: https://nepszava.hu/3068876_ha-nem-vigyazunk-magunkra-nincs- | Dátum: 2020-03-06 10:20:00

Koronavírus - Vélemények

Semmi értelme annak, hogy a hatóság helyett a háziorvosok végezzék a koronavírus-gyanús páciensek házi vizsgálatát – derül ki Cserni István verőcei háziorvos szavaiból.

ESEMÉNYEK