A nyilatkozattétel határideje

múlva jár le.

Orvosoklapja - Aktuális

Most dől el hosszabb távra a magyar orvostársadalom sorsa

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2023-03-19 15:00:00

Orvosok lapja - Aktuális

Nem túlzás, hanem tény: történelmi pillanatban vagyunk. Most dől el hosszabb távra a magyar orvostársadalom sorsa. A valós kérdés nem az, hogy mi lesz a kamarával, hanem az, hogy mi lesz az orvostársadalommal, az orvosi lét tradicionális kereteivel.

Hogyan maradjunk MOK tagok?

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2023-03-18 15:00:00

Orvosok lapja - Aktuális

A módosított kamarai törvény értelmében csak az marad a kamara tagja, aki nyilatkozik erről 2023. április 01. 24:00 óráig. Természetesen a határidő után is van lehetőség a csatlakozásra, de az egy hosszabb, körülményesebb eljárás, mivel már új tag felvételének minősül.

Ahol akarat van, ott út is van – maradjunk együtt!

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2023-03-17 15:00:00

Orvosok lapja - Aktuális

Új lehetőség nyílt az orvostársadalom számára. A meglévő országos jelenlétet megőrizve, együtt tudjuk azt megtölteni olyan tartalommal, célokkal és cselekvésekkel, melyek az egészségügy fejlődését célozzák, az orvosok és a betegek helyzetét javíthatják.

Azoknak, akik nem szerettek MOK tagok lenni - avagy kamara-kritika, másképp

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2023-03-15 15:00:00

Orvosok lapja - Aktuális

A MOK ötvenezer tagjának egy része valószínűleg mindig is nyűgként tekintett a kötelező kamarai tagságra. Valljuk be: azt, ami kötelező, eleve nehezen szeretjük meg, és az elmúlt 35 évben a MOK valóban nem teljesen találta meg azt a hangot, amivel minden tagjához eljut az üzenet, hogy tagnak lenni egyben lehetőség is. Bár a kamarai tagság sokak számára talán felesleges teher volt, a szakmának mégis szüksége van az egységre, és ennek az egységnek az elvesztése többet árt, mint amennyi a kamarából való kikerülés egyéni nyeresége.

A MOK Etikai Bizottságainak munkája, azaz mit is veszítünk el

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2023-03-13 15:00:00

Orvosok lapja - Aktuális

A MOK Missziós nyilatkozata 1997. 02. 21-én: „A Magyar Orvosi Kamara minden Magyarországon működő orvos független, céhszerű testülete, amely tagjainak szakmai erkölcsi és anyagi érdekvédelmét hivatott biztosítani. Tevékenységével őrzi a hivatás tisztaságát, védi és építi az orvoskar tekintélyét, és ezzel szolgálja a nemzet egészségének ügyét”.

A vállalkozók helyzete a kamarán belü - interjú dr. Daróczy-Gaál Ágnessel

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2023-03-10 15:00:00

Orvosok lapja - Aktuális

Az alábbi interjúban dr. Daróczy-Gaál Ágnest, a Magyar Orvosok Szakszervezetének alelnökét, vállalkozó orvost kérdezem a szakszervezeti és kamarai életről, valamint arról, hogy a MOK kommunikációját olykor élesen kritizálóként hogyan viszonyul a kamarában maradáshoz.

Vivat, crescat, florescat!

Forrás: | Dátum: 2023-03-09 19:49:00

Orvosok lapja - Aktuális

Múltunk és jelenünk, avagy a helyzet elemzése

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2023-03-08 15:00:00

Orvosok lapja - Aktuális

Az alábbi, rövidnek nem mondható cikkben minden benne van. Minden arról, hogy hogyan alakult a kamara sorsa a rendszerváltás óta, hogyan értéktelenedett el a szervezet, mi történt 2019 óta, mit ígért Orbán Viktor a karmelita kolostorban, mit ígért Takács Péter, és főleg: mi a valóság. Elolvasása erősen ajánlott a helyzet jobb megértése érdekében.

Mit tud nyújtani a kamaránk a jövőben?

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2023-03-07 14:23:00

Orvosok lapja - Aktuális

A kamaránk marad. A képe mindig ugyanaz lesz, amit a benne lévő orvosok célja, szándékai meghatároznak. A folyamatokat mi, orvosok alakítjuk. A szakmaiságot, etikai elveket az orvoslás gyakorlata teremti meg, nem egy állami hivatal.

Vezércikk - február

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2023-03-05 12:52:00

Orvosok lapja - Aktuális

A múlt év végi jogalkotási dömpingben tömegével születtek olyan törvénymódosítások és rendeletek, amelyek korlátozzák a kollégák szabadságát, elbizonytalanítják jövőjét, de sok esetben a jövedelmét is csökkentik. Mondhatjuk úgy is, hogy az egészségügyi szolgálati jogviszony törvény most mutatta ki a foga fehérjét.

A legégetőbb szakmapolitikai kérdések és vitatémák rovata.

ESEMÉNYEK