Orvosoklapja - Utánpótlás

Magyar orvostanhallgatók nemzetközi vizeken

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2023-11-08 12:39:00

Orvosok lapja - Utánpótlás

A Magyar Orvostanhallgatók Szövetsége a Nemzetközi Orvostanhallgatók Szövetsége (IFMSA) tagjaként idén is számos nemzetközi eseményen képviselte tagjait. Munkánk felét a külügyi programok teszik ki, mint például a többéves hagyománnyal rendelkező, nagy népszerűségnek örvendő tudományos és szakmai cseregyakorlatok.

Szakorvosjelölti Csoport – eddigi tevékenység

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2023-05-17 08:00:00

Orvosok lapja - Utánpótlás

A Magyar Orvosi Kamara Szakorvosjelölti Csoportja 2021 tavaszán alakult meg a szakképzésben és nappali PhD-képzésben részt vevő kamarai tagok hatékonyabb érdekképviseletének érdekében.

(Kamarai tag) lenni vagy nem lenni: az itt a kérdés

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2023-03-14 15:00:00

Orvosok lapja - Utánpótlás

A 2019-es választásokat követően felállt új kamarai vezetés teljesen új attitűddel viszonyult a fiatalokhoz. Az Elnökség találkozóra hívta a Magyar Rezidens Szövetség és az egyetemek hallgatói önkormányzatának képviselőit, meghallgatta elképzeléseiket, problémáikat, és nyitottnak bizonyult a konstruktív jövőbeli együttműködésre.

A Száraz November kampány

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2023-03-05 09:35:00

Orvosok lapja - Utánpótlás

A Magyar Orvostanhallgatók Szövetségével még hatékonyabban szeretnénk részt venni a hazai egészségnevelésben és prevencióban, ezért idén célul tűztük ki, hogy nemcsak helyi szinten, hanem országosan is szervezünk egészségfejlesztő eseményeket és mozgalmakat. Ennek első lépéseként 2022 novemberében megrendeztük a Száraz November néven futó országos kampányunkat.

A Heves Megyei TESZ első rezidenstalálkozója

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2022-12-30 09:00:00

Orvosok lapja - Utánpótlás

Tisztújítás a Magyar Orvostanhallgatók Szövetségében

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2022-12-27 09:00:00

Orvosok lapja - Utánpótlás

2022. október 1-én lezajlott a Magyar Orvostanhallgatók Szövetségének éves tisztújító közgyűlése, melyen sikeresen megválasztottuk az idei év tisztviselőit. Az azóta eltelt idő alatt újraalkottuk a vezetőség szerkezetét, frissítettük az alapszabályunkat, és redefiniáltuk az elvégzendő feladatokat. Első szerkezeti átalakításként a tisztségviselőket két csoportba osztottuk: az újonnan alakult fő döntéshozó szerv, az elnökség alá az elnök és az elnökhelyettesek tartoznak, a vezetőség pedig a különböző feladatokért felelős tisztségviselőket foglalja magába.

Orvostanhallgatók a Boszporuszon innen és túlról

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2022-11-14 13:52:00

Orvosok lapja - Utánpótlás

A lelkes magyarországi medikusoknak és medikáknak egy, a világot körülölelő nemzetközi szervezet, az International Federation of Medical Students’ Associations (IFMSA) is egy igazán diverz és dinamikusan működő kapcsolati hálót biztosít.

Mindig van hova fejlődni

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2021-10-08 08:00:00

Orvosok lapja - Utánpótlás

A Szakorvosjelölti Csoporthoz közvetlenül megalakulása után máris több, aktuális ügyeket érintő megkeresés érkezett – ennél jobban talán nem is jelezhetné más, mennyire esedékes volt már egy rezidenseket képviselő csoport létrehozása a Magyar Orvosi Kamarán belül.

Orvostanhallgatók a betegellátásban

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2021-07-30 11:23:00

Orvosok lapja - Utánpótlás

Az elmúlt csaknem másfél év során a koronavírus-járvány világszerte jelentős változásokat hozott az emberek életében. Különös és fontos időszak ez nekünk, orvostanhallgatóknak is.

Együtt a jövő ellátásáért, avagy MOK Szakorvosjelölti Csoport alakult

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2021-06-15 10:05:00

Orvosok lapja - Utánpótlás

A Magyar Orvosi Kamara egységesen az orvosokat képviseli, ugyanakkor számtalan szakmát és réteget kénytelen tömöríteni, köztük a rezidenseket, szakorvosjelölteket is.

Fiatal kollégáink rovata

ESEMÉNYEK