30

nap a törvény hatályba lépéséig.
A rendeletek kidolgozásába a kamarát még nem vonta be a kormány. 

Orvosoklapja - Utánpótlás

Első lépések a klinikum felé

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2020-09-16 11:40:00

Orvosoklapja - Utánpótlás

Lakatos Veronika és Szabó Enikő Kincső orvostanhallgatók beszámolója az első nyári gyakorlatukról

A hallgatói kérdőíves felmérés eredménye

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2020-07-03 09:57:00

Orvosoklapja - Utánpótlás

A MOK megújult elnöksége célul tűzte ki, hogy – lehetőség szerint – az orvostanhallgatókat is bevonja a saját jövőjüket is érintő döntésekbe. Ehhez elengedhetetlenül szükséges volt, hogy megismerjük, mit gondolnak ők, hogyan látják az oktatást, mik a terveik orvosként ...

Újragondolt önkénteskedés a járvány idején

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2020-07-02 11:09:00

Orvosoklapja - Utánpótlás

Mint mindenki mást, a Magyar Orvostanhallgatók Szövetségének tagegyesületeit is épp ugyanolyan váratlanul érte az Európába, majd hazánkba is betörő vírushelyzet. A Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületének (BOE) valamennyi, a tavaszi félévre tervezett programját le kellett mondanunk, azonban szerettünk volna ebben a szituációban is elkötelezettek maradni a magyar laikus populáció egészségtudatosságának és egészségértésének fejlesztése iránt.

A jövőt most építjük

Forrás: Dr. Lovas András | Dátum: 2020-03-04 11:01:00

Orvosoklapja - Utánpótlás

A szakképzési reform igény jelentkezik a szakképzettek, a szakképzők és az állami fenntartó szervek részéről is ● Az emelt szintű újraélesztési ismeretek és a törzsképzési tanfolyam egy része a graduális képzésbe átemelhető ● A rendszeres, szakmai grémiumok által kialakított számonkérések bevezetése folytonosságot biztosít a szakvizsgáig ● A kompetencia szintek meghatározásával lépcsőzetesen biztosítható az egyre nagyobb önállóság megszerzése ● Egy elektronikus nyilvántartás megteremtése elengedhetetlen a szakképzettek és szakképzők közötti találkozók, a szakképzési folyamat dokumentálására

A mentális egészség problémái orvostanhallgatók körében Hol a határ …?

Forrás: Boross Katalin, a Szegedi Orvostanhallgatók Egyesületének Em | Dátum: 2020-03-04 10:47:00

Orvosoklapja - Utánpótlás

Az utóbbi időben többször hallhattunk olyan tragédiákról, amelyek során, fiatal egyetemista hallgatók vetettek véget életüknek. Tragikus haláluk számtalan kérdést felvet, az odáig vezető út, a környezet, az egymásra való odafigyelés tekintetében.

Jelentkezz te is vezető rezidensnek!

Forrás: Dr. Báthori Gergő | Dátum: 2020-03-04 10:38:00

Orvosoklapja - Utánpótlás

Na de mi is az a vezető rezidens rendszer? Mi a célunk vele, hogyan szeretnénk megvalósítani és miért érdemes vezető rezidensnek jelentkezned? Ezekre a kérdésekre szeretnénk választ adni számodra a következő sorokban!

Fiatal kollégáink rovata

ESEMÉNYEK