Orvosoklapja - Utánpótlás

Orvostanhallgatók a koronavírus-vakcinárólOrvostanhallgatók a koronavírus-vakcináról

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2021-02-28 13:42:00

Orvosoklapja - Utánpótlás

Összes hallgatótársam nevében is kifejezhetem hálánkat a példaképként előttünk álló orvosok, ápolók és teljes egészségügyi személyzet felé, amiért most is szívügyük volt a fiatal generáció.

Díjat kaptak a jövő kiválóságai

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2021-01-22 18:00:00

Orvosoklapja - Utánpótlás

A Magyar Orvostanhallgatók Szövetségének orvostanhallgatói a pandémia évében

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2020-11-30 15:15:00

Orvosoklapja - Utánpótlás

Rendhagyó módon történt a Magyar Orvostanhallgatók Szövetsége új elnökségének megválasztása is, amely minden év szeptemberében esedékes. A tagegyesületeink által delegált hallgatók egy online rendezett küldöttgyűlésen vehettek részt, ahol leadták voksukat az új tisztségviselőinkre.

Példakép, mentor

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2020-11-19 13:41:00

Orvosoklapja - Utánpótlás

Az ember öntudatlanul is igényli a példaképeket, ehhez elengedhetetlen nemcsak a kifogástalan szakmaiság, de a tiszta és nyitott magánélet, olyan magatartás, ami vonzó és tiszteletet érdemlő.

Első lépések a klinikum felé

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2020-09-16 11:40:00

Orvosoklapja - Utánpótlás

Lakatos Veronika és Szabó Enikő Kincső orvostanhallgatók beszámolója az első nyári gyakorlatukról

A hallgatói kérdőíves felmérés eredménye

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2020-07-03 09:57:00

Orvosoklapja - Utánpótlás

A MOK megújult elnöksége célul tűzte ki, hogy – lehetőség szerint – az orvostanhallgatókat is bevonja a saját jövőjüket is érintő döntésekbe. Ehhez elengedhetetlenül szükséges volt, hogy megismerjük, mit gondolnak ők, hogyan látják az oktatást, mik a terveik orvosként ...

Újragondolt önkénteskedés a járvány idején

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2020-07-02 11:09:00

Orvosoklapja - Utánpótlás

Mint mindenki mást, a Magyar Orvostanhallgatók Szövetségének tagegyesületeit is épp ugyanolyan váratlanul érte az Európába, majd hazánkba is betörő vírushelyzet. A Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületének (BOE) valamennyi, a tavaszi félévre tervezett programját le kellett mondanunk, azonban szerettünk volna ebben a szituációban is elkötelezettek maradni a magyar laikus populáció egészségtudatosságának és egészségértésének fejlesztése iránt.

A jövőt most építjük

Forrás: Dr. Lovas András | Dátum: 2020-03-04 11:01:00

Orvosoklapja - Utánpótlás

A szakképzési reform igény jelentkezik a szakképzettek, a szakképzők és az állami fenntartó szervek részéről is ● Az emelt szintű újraélesztési ismeretek és a törzsképzési tanfolyam egy része a graduális képzésbe átemelhető ● A rendszeres, szakmai grémiumok által kialakított számonkérések bevezetése folytonosságot biztosít a szakvizsgáig ● A kompetencia szintek meghatározásával lépcsőzetesen biztosítható az egyre nagyobb önállóság megszerzése ● Egy elektronikus nyilvántartás megteremtése elengedhetetlen a szakképzettek és szakképzők közötti találkozók, a szakképzési folyamat dokumentálására

Fiatal kollégáink rovata

ESEMÉNYEK