Orvosoklapja - Diplomások (DTESZ)

Kuruzslótörvény: az AB elutasította a benyújtott alkotmányjogi panaszt

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2021-10-06 08:00:00

Orvosok lapja - Diplomások (DTESZ)

2019 őszén a Parlament elfogadta a köznyelvben „kuruzslóellenes törvényként” emlegetett szabályozást, mely 2020. február 15-én lépett hatályba. A jogszabály megalkotásának célja az volt, hogy megvédje a pácienseket a jogosulatlanul, megfelelő képzettség nélkül végzett egészségügyi tevékenységektől.

Univerzális erőforrás a hétköznapokban: a rekreáció

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2021-06-14 10:00:00

Orvosok lapja - Diplomások (DTESZ)

Az elmúlt év jelentősen próbára tette teherbírásunkat és flexibilitásunkat, a világjárvány egészségügyi-, gazdasági- és pszichés súlyát bár eltérő mértékben, de mindannyian visszük. Eddig is kiemelten fontos szerepe volt a rekreációnak az egészség megőrzésében, ám jelen helyzetben gyakorlatilag nélkülözhetetlenné vált.

Értékmentés és innováció Kisbéren

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2021-03-12 14:00:00

Orvosok lapja - Diplomások (DTESZ)

Munkahelyünkön, a kisbéri Batthyány Kázmér Szakkórházban a lovasterápia – mint innovatív terápiás és rehabilitációs lehetőség – bevezetésén dolgozunk.

Kis pszichológushatározó

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2021-03-02 16:00:00

Orvosok lapja - Diplomások (DTESZ)

A pszichológusok és szakpszichológusok végzettségbeli különbségei miatt az általuk nyújtott beavatkozási és ellátási módszerek sokfélesége nemcsak a betegek, de az orvosok számára is átláthatatlan, sokszor követhetetlen, ami nagyban megnehezíti a megfelelő szakember kiválasztását, megtalálását.

Bepillantás a MOK Diplomások Területi Szervezet Etikai Bizottságának munkájába – pszichológusetika

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2020-11-11 12:24:00

Orvosok lapja - Diplomások (DTESZ)

A MOK DTESz Etikai Bizottsága reméli, hogy kollégáink számára hasznos a tapasztalataink megosztása, és a cikken keresztül is tudjuk érzékeltetni azokat a kérdésköröket, amelyek terén a jövőben mindenképpen körültekintőbben kell eljárnunk.

Baj-Társ

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2020-04-23 11:23:00

Orvosok lapja - Diplomások (DTESZ)

Stresszkezelés krízishelyzetben - COVID–19 és rá adott érzelmi válaszok

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2020-04-23 10:45:00

Orvosok lapja - Diplomások (DTESZ)

Ezekben a hetekben nem egy olasz vagy spanyol kollégát láttunk nyilatkozni, akik őszintén elmondták, hogy az összeomlás szélére kerülnek az orvosok a kezelhetetlen esetszám, a folyamatos terhelés és a lehetetlen döntési helyzetek miatt. Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai igazgatója sajtótájékoztatón közölte: „A járvány által leginkább érintett csoportok közé tartozik az egészségügyi dolgozóké, akik egyúttal a leginkább ki vannak téve a világjárvány veszélyeinek – Európában átlagosan tízből egy fertőzött az ágazathoz tartozik –, ezért a WHO intézkedéseket javasol annak érdekében, hogy a megfelelő pszichológiai támogatásban részesítsék őket.”

Klinikai szakpszichológus, klinikai mikrobiológus, klinikai biokémikus, klinikai sugárfizikus és klinikai molekuláris biológus tagjaink rovata.

ESEMÉNYEK