Orvosoklapja - Diplomások (DTESZ)

Bepillantás a MOK Diplomások Területi Szervezet Etikai Bizottságának munkájába – pszichológusetika

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2020-11-11 12:24:00

Orvosoklapja - Diplomások (DTESZ)

A MOK DTESz Etikai Bizottsága reméli, hogy kollégáink számára hasznos a tapasztalataink megosztása, és a cikken keresztül is tudjuk érzékeltetni azokat a kérdésköröket, amelyek terén a jövőben mindenképpen körültekintőbben kell eljárnunk.

Baj-Társ

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2020-04-23 11:23:00

Orvosoklapja - Diplomások (DTESZ)

Stresszkezelés krízishelyzetben - COVID–19 és rá adott érzelmi válaszok

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2020-04-23 10:45:00

Orvosoklapja - Diplomások (DTESZ)

Ezekben a hetekben nem egy olasz vagy spanyol kollégát láttunk nyilatkozni, akik őszintén elmondták, hogy az összeomlás szélére kerülnek az orvosok a kezelhetetlen esetszám, a folyamatos terhelés és a lehetetlen döntési helyzetek miatt. Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai igazgatója sajtótájékoztatón közölte: „A járvány által leginkább érintett csoportok közé tartozik az egészségügyi dolgozóké, akik egyúttal a leginkább ki vannak téve a világjárvány veszélyeinek – Európában átlagosan tízből egy fertőzött az ágazathoz tartozik –, ezért a WHO intézkedéseket javasol annak érdekében, hogy a megfelelő pszichológiai támogatásban részesítsék őket.”

A betegellátás szolgálatában

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2020-04-23 10:30:00

Orvosoklapja - Diplomások (DTESZ)

Alfred Adler öröksége: Az individuálpszichológia rendszere

Forrás: Szélesné dr. Ferencz Edit, a Magyar Individuálpszichológiai | Dátum: 2020-03-05 08:34:00

Orvosoklapja - Diplomások (DTESZ)

„Az élet értelme a szolgálat” – így hangzik, a 150 évvel ezelőtt született, az emberismeret számára nagy jelentőségű életművet alkotó osztrák orvos, pszichológus, dr. Alfred Adler elhíresült mondása, mely hitelesen mutatja szerzője életstílusát, emberségét.

Klinikai szakpszichológus, klinikai mikrobiológus, klinikai biokémikus, klinikai sugárfizikus és klinikai molekuláris biológus tagjaink rovata.

ESEMÉNYEK