Orvosoklapja - Fogorvosok (FoTESZ)

Verba volant, scripta manent

Forrás: Orvosok Lapja. Fotó: Geo Days, Unspalsh | Dátum: 2022-12-21 09:00:00

Orvosok lapja - Fogorvosok (FoTESZ)

A szó elszáll, az írás megmarad - tartja nagyon helyesen a latin közmondás. Az ember sokszor tapasztalja, hogy mást hall, mást akarnak vele hallatni, mint később a papírra vetett puszta valóság. Így van ez sajnos nálunk a fogászat területén is. Voltak korábban szóbeli ígéretek, de a jogszabályok szövege tükrözi az igazi valóságot.

Járvány után nehézségek – hogyan tovább fogászat?

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2022-11-30 09:00:00

Orvosok lapja - Fogorvosok (FoTESZ)

Alig, hogy kikeveredtünk volna a koronavírus okozta, korántsem egyszerű helyzetből, a világpolitika történéseinek hatására egy újabb problémával kell szembenéznünk: a gazdasági nehézségek jönnek, újabb válság kopogtat az ajtón. E havi számunkban ezt a témát járjuk körbe.

Összeolvadás a fogászati szoftverek piacán – Mit hoz a jövő?

Forrás: Orvosok Lapja. Fotó: Jonathan Borba, Unsplash | Dátum: 2022-10-21 09:52:00

Orvosok lapja - Fogorvosok (FoTESZ)

Mi lesz veled iskolafogászat? Hogyan tudnak túlélni az iskolafogorvosok?

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2022-04-21 16:00:00

Orvosok lapja - Fogorvosok (FoTESZ)

Az elmúlt egy év jogszabály-változásait követve úgy néz ki, hogy a fogorvosi társadalom egy különösen jelentős része, az iskolafogorvosok, kimaradtak a bérkompenzációból. E havi számunkban velük foglalkoztunk.

A fogorvosi ellátást érintő kérdések alakulása az év folyamán

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2021-12-27 10:47:00

Orvosok lapja - Fogorvosok (FoTESZ)

Így az év végéhez közeledve sokan értékelünk és számot vetünk az eddigi évről, értékeljük az eddigi teljesítményt. Nincs ez másképp nálunk, fogorvosoknál sem. Velünk is sok rendkívüli esemény történt, amely befolyásolta a mindennapjainkat. Ugyanakkor van remény, és van okunk a pozitív gondolkodásra.

Bemutatjuk az országos kollegiális szakmai vezető fogorvost

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2021-11-15 12:10:00

Orvosok lapja - Fogorvosok (FoTESZ)

Előző számunkban tárgyaltuk, hogy a fogorvosok miként csatlakozhatnak a szoros praxisközösségekhez a háziorvosokkal együtt. Ez idő alatt sokat változtak a lehetőségek. Kijött egy módosító rendelet, amely lehetővé tette az önálló fogorvosi praxisközösségek megalakulását, ennek köszönhetően elkezdtek szerveződni az önálló – immár háziorvosok nélküli praxisközösségek.

Fogorvosok részvétele szoros praxisközösségekben

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2021-09-11 11:21:00

Orvosok lapja - Fogorvosok (FoTESZ)

Lassan elérkezünk az őszhöz, amikor a praxisközösségek szorosabb formái is megkezdik a működésüket. Sokáig kérdés volt, hogy a fogorvos kollégák miként tudnak majd csatlakozni a szorosabb együttműködési formákhoz. Most már sokkal tisztábban látunk. E havi számunkban ezzel az aktuális kérdéssel és a fogorvosokat érintő problémákkal foglalkozunk.

A fogorvoslás szakfelügyelete

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2021-07-16 16:02:00

Orvosok lapja - Fogorvosok (FoTESZ)

Az országos szakfelügyeleti rendszer 2005-ben jött létre, 2019-ben pedig új szabályozás lépett életbe, amely az egészségügyi szolgáltatók szakfelügyeletét is újra szabályozta. A szakfelügyelet 58 orvosi területre tagozódik, központi összefogására a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) lett hivatott.

A praxisközösségek fogorvosi vonatkozásai

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2021-06-10 14:34:00

Orvosok lapja - Fogorvosok (FoTESZ)

Megszületett a praxisközösségekről szóló kormányrendelet, amely a háziorvosok mellett az alapellátó fogorvosokra is vonatkozik. Hogyan jutottunk el idáig? Mit tudunk magáról a rendeletről? Hogyan érintheti ez a fogászati ellátást hosszú távon? Milyen változás várható még? Ezzel foglalkozunk a mostani számunkban.

Merre tovább, állami fogászat?

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2021-02-27 15:00:00

Orvosok lapja - Fogorvosok (FoTESZ)

Már több mint egy év eltelt, mióta a Magyar Orvosi Kamara alelnökévé választották dr. Nagy Ákost. Az elmúlt időszak alatt számtalan változás, egy világjárvány és új szolgálati jogviszony is került az egészségügyi döntéshozók asztalára. E havi számunkban az elmúlt egy évről és az aktuálisan a fogorvosokat érinti kérdésekről kérdeztük az alelnök urat.

Fogorvos tagjaink rovata.

ESEMÉNYEK