Orvosoklapja - Fogorvosok (FoTESZ)

Bemutatjuk az országos kollegiális szakmai vezető fogorvost

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2021-11-15 12:10:00

Orvosoklapja - Fogorvosok (FoTESZ)

Előző számunkban tárgyaltuk, hogy a fogorvosok miként csatlakozhatnak a szoros praxisközösségekhez a háziorvosokkal együtt. Ez idő alatt sokat változtak a lehetőségek. Kijött egy módosító rendelet, amely lehetővé tette az önálló fogorvosi praxisközösségek megalakulását, ennek köszönhetően elkezdtek szerveződni az önálló – immár háziorvosok nélküli praxisközösségek.

Fogorvosok részvétele szoros praxisközösségekben

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2021-09-11 11:21:00

Orvosoklapja - Fogorvosok (FoTESZ)

Lassan elérkezünk az őszhöz, amikor a praxisközösségek szorosabb formái is megkezdik a működésüket. Sokáig kérdés volt, hogy a fogorvos kollégák miként tudnak majd csatlakozni a szorosabb együttműködési formákhoz. Most már sokkal tisztábban látunk. E havi számunkban ezzel az aktuális kérdéssel és a fogorvosokat érintő problémákkal foglalkozunk.

A fogorvoslás szakfelügyelete

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2021-07-16 16:02:00

Orvosoklapja - Fogorvosok (FoTESZ)

Az országos szakfelügyeleti rendszer 2005-ben jött létre, 2019-ben pedig új szabályozás lépett életbe, amely az egészségügyi szolgáltatók szakfelügyeletét is újra szabályozta. A szakfelügyelet 58 orvosi területre tagozódik, központi összefogására a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) lett hivatott.

A praxisközösségek fogorvosi vonatkozásai

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2021-06-10 14:34:00

Orvosoklapja - Fogorvosok (FoTESZ)

Megszületett a praxisközösségekről szóló kormányrendelet, amely a háziorvosok mellett az alapellátó fogorvosokra is vonatkozik. Hogyan jutottunk el idáig? Mit tudunk magáról a rendeletről? Hogyan érintheti ez a fogászati ellátást hosszú távon? Milyen változás várható még? Ezzel foglalkozunk a mostani számunkban.

Merre tovább, állami fogászat?

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2021-02-27 15:00:00

Orvosoklapja - Fogorvosok (FoTESZ)

Már több mint egy év eltelt, mióta a Magyar Orvosi Kamara alelnökévé választották dr. Nagy Ákost. Az elmúlt időszak alatt számtalan változás, egy világjárvány és új szolgálati jogviszony is került az egészségügyi döntéshozók asztalára. E havi számunkban az elmúlt egy évről és az aktuálisan a fogorvosokat érinti kérdésekről kérdeztük az alelnök urat.

Jogszabályváltozások a fogászatban, II. rész: online számlázás

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2020-12-03 10:00:00

Orvosoklapja - Fogorvosok (FoTESZ)

Cikkünk első részében az EESZT-vel kapcsolatos változásokat vettük sorra gyakorlati példákkal tűzdelve. Most egy másik fontos változást a számlázást vesszük górcső alá, amelynek jogi vonatkozási idén 2020. július 1-jével változtak.

Jogszabályváltozások a fogászatban. I. rész: EESZT

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2020-08-26 14:47:00

Orvosoklapja - Fogorvosok (FoTESZ)

A koronavírus első felvonását Magyarországon minden valószínűség szerint átvészeltük, így a veszélyhelyzet elmúltával most szembesülünk az idénre tervezett jogszabályváltozásokkal. Ennek egyik, ha nem a legfontosabb része az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térhez (EESZT) való csatlakozási kötelezettség. A csatlakozás sokszor nehézkes útvesztőjét lassan minden kolléga abszolválja, viszont tisztában vagyunk-e vele, mivel állunk szemben? Milyen kötelezettségeink vannak, és mit kínál a fogászati szektor számára ez a bizonyos tér a jövőben? Cikkemben összefoglalom az EESZT-vel kapcsolatos, minket, fogorvosokat, érintő aktuális információkat.

A fogorvosi ellátás alakulása a koronavírus alatt

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2020-07-02 12:43:00

Orvosoklapja - Fogorvosok (FoTESZ)

Az elmúlt hónapok a fogorvosokat tekintve is napról napra változó világban teltek. Cikkemben egy alapellátást végző fogorvos szemével szeretném áttekinteni a fogorvosokat ért jogszabályváltozásokat a járványhelyzet során, illetve a jövőt illetőleg pár elgondolkodtató kérdést felvetni.

Fogorvos tagjaink rovata.

ESEMÉNYEK