Orvosoklapja - Fogorvosok (FoTESZ)

Jogszabályváltozások a fogászatban, II. rész: online számlázás

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2020-12-03 10:00:00

Orvosoklapja - Fogorvosok (FoTESZ)

Cikkünk első részében az EESZT-vel kapcsolatos változásokat vettük sorra gyakorlati példákkal tűzdelve. Most egy másik fontos változást a számlázást vesszük górcső alá, amelynek jogi vonatkozási idén 2020. július 1-jével változtak.

Jogszabályváltozások a fogászatban. I. rész: EESZT

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2020-08-26 14:47:00

Orvosoklapja - Fogorvosok (FoTESZ)

A koronavírus első felvonását Magyarországon minden valószínűség szerint átvészeltük, így a veszélyhelyzet elmúltával most szembesülünk az idénre tervezett jogszabályváltozásokkal. Ennek egyik, ha nem a legfontosabb része az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térhez (EESZT) való csatlakozási kötelezettség. A csatlakozás sokszor nehézkes útvesztőjét lassan minden kolléga abszolválja, viszont tisztában vagyunk-e vele, mivel állunk szemben? Milyen kötelezettségeink vannak, és mit kínál a fogászati szektor számára ez a bizonyos tér a jövőben? Cikkemben összefoglalom az EESZT-vel kapcsolatos, minket, fogorvosokat, érintő aktuális információkat.

A fogorvosi ellátás alakulása a koronavírus alatt

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2020-07-02 12:43:00

Orvosoklapja - Fogorvosok (FoTESZ)

Az elmúlt hónapok a fogorvosokat tekintve is napról napra változó világban teltek. Cikkemben egy alapellátást végző fogorvos szemével szeretném áttekinteni a fogorvosokat ért jogszabályváltozásokat a járványhelyzet során, illetve a jövőt illetőleg pár elgondolkodtató kérdést felvetni.

Fogorvos tagjaink rovata.

ESEMÉNYEK