Orvosoklapja - Fogorvosok (FoTESZ)

Választások a Fogorvosok Területi Szervezetében

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2023-08-31 08:00:00

Orvosok lapja - Fogorvosok (FoTESZ)

A tavaszi események kissé megváltoztatták a normál munkarendet a Kamarában, így a tisztújító választások is nyárra tolódtak. A választások idei tétje elvitathatatlan és jelentősen befolyásolja majd a Magyar Orvosi Kamara és azon belül is a Fogorvosok Területi Szervezetének működését.

Hogy lesz így stabil a fogászati közellátás?

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2023-05-14 08:00:00

Orvosok lapja - Fogorvosok (FoTESZ)

A december végén megjelent jogszabályváltozások, így a fix díj elvonása és az új indikátorrendszer bevezetése korántsem segíti a magyar közfinanszírozott alapellátás működését. A rezsiköltségeink nőnek, az anyagköltségeink szintén havonta emelkednek, miközben az állami térítés csökken. Ki marad így benne a rendszerben?

Miért érdemes a fogorvosoknak kamarai tagnak maradniuk?

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2023-03-11 15:00:00

Orvosok lapja - Fogorvosok (FoTESZ)

A 2023. évi I. tv. (Magyar Közlöny 2023. évi 31. szám, március 1.) módosította az egészségügyben működő szakmai kamarákról szóló 2006. évi XCVII. törvényt és az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvényt. Ennek értelmében csak az marad a MOK tagja, aki a törvénymódosítás kihirdetésétől számított 30 napon belül nyilatkozik, hogy kamarai tagságát fenntartja. Miért érdemes a fogorvosoknak tagnak maradniuk?

Hogy lesz így stabil a fogászati közellátás?

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2023-03-05 09:24:00

Orvosok lapja - Fogorvosok (FoTESZ)

A december végén megjelent jogszabály változások így a fix díj elvonása, és az új indikátor rendszer bevezetése korántsem segíti a magyar közfinanszírozott alapellátás működését. A rezsi költségeink nőnek, az anyagköltségeink szintén havonta csúsznak feljebb, miközben az állami térítés csökken. Ki marad így benne a rendszerben?

Verba volant, scripta manent

Forrás: Orvosok Lapja. Fotó: Geo Days, Unspalsh | Dátum: 2022-12-21 09:00:00

Orvosok lapja - Fogorvosok (FoTESZ)

A szó elszáll, az írás megmarad - tartja nagyon helyesen a latin közmondás. Az ember sokszor tapasztalja, hogy mást hall, mást akarnak vele hallatni, mint később a papírra vetett puszta valóság. Így van ez sajnos nálunk a fogászat területén is. Voltak korábban szóbeli ígéretek, de a jogszabályok szövege tükrözi az igazi valóságot.

Járvány után nehézségek – hogyan tovább fogászat?

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2022-11-30 09:00:00

Orvosok lapja - Fogorvosok (FoTESZ)

Alig, hogy kikeveredtünk volna a koronavírus okozta, korántsem egyszerű helyzetből, a világpolitika történéseinek hatására egy újabb problémával kell szembenéznünk: a gazdasági nehézségek jönnek, újabb válság kopogtat az ajtón. E havi számunkban ezt a témát járjuk körbe.

Összeolvadás a fogászati szoftverek piacán – Mit hoz a jövő?

Forrás: Orvosok Lapja. Fotó: Jonathan Borba, Unsplash | Dátum: 2022-10-21 09:52:00

Orvosok lapja - Fogorvosok (FoTESZ)

Mi lesz veled iskolafogászat? Hogyan tudnak túlélni az iskolafogorvosok?

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2022-04-21 16:00:00

Orvosok lapja - Fogorvosok (FoTESZ)

Az elmúlt egy év jogszabály-változásait követve úgy néz ki, hogy a fogorvosi társadalom egy különösen jelentős része, az iskolafogorvosok, kimaradtak a bérkompenzációból. E havi számunkban velük foglalkoztunk.

A fogorvosi ellátást érintő kérdések alakulása az év folyamán

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2021-12-27 10:47:00

Orvosok lapja - Fogorvosok (FoTESZ)

Így az év végéhez közeledve sokan értékelünk és számot vetünk az eddigi évről, értékeljük az eddigi teljesítményt. Nincs ez másképp nálunk, fogorvosoknál sem. Velünk is sok rendkívüli esemény történt, amely befolyásolta a mindennapjainkat. Ugyanakkor van remény, és van okunk a pozitív gondolkodásra.

Fogorvos tagjaink rovata.

ESEMÉNYEK