Orvosoklapja - Fogorvosok (FoTESZ)

Mi lesz veled iskolafogászat? Hogyan tudnak túlélni az iskolafogorvosok?

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2022-04-21 16:00:00

Orvosok lapja - Fogorvosok (FoTESZ)

Az elmúlt egy év jogszabály-változásait követve úgy néz ki, hogy a fogorvosi társadalom egy különösen jelentős része, az iskolafogorvosok, kimaradtak a bérkompenzációból. E havi számunkban velük foglalkoztunk.

A fogorvosi ellátást érintő kérdések alakulása az év folyamán

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2021-12-27 10:47:00

Orvosok lapja - Fogorvosok (FoTESZ)

Így az év végéhez közeledve sokan értékelünk és számot vetünk az eddigi évről, értékeljük az eddigi teljesítményt. Nincs ez másképp nálunk, fogorvosoknál sem. Velünk is sok rendkívüli esemény történt, amely befolyásolta a mindennapjainkat. Ugyanakkor van remény, és van okunk a pozitív gondolkodásra.

Bemutatjuk az országos kollegiális szakmai vezető fogorvost

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2021-11-15 12:10:00

Orvosok lapja - Fogorvosok (FoTESZ)

Előző számunkban tárgyaltuk, hogy a fogorvosok miként csatlakozhatnak a szoros praxisközösségekhez a háziorvosokkal együtt. Ez idő alatt sokat változtak a lehetőségek. Kijött egy módosító rendelet, amely lehetővé tette az önálló fogorvosi praxisközösségek megalakulását, ennek köszönhetően elkezdtek szerveződni az önálló – immár háziorvosok nélküli praxisközösségek.

Fogorvosok részvétele szoros praxisközösségekben

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2021-09-11 11:21:00

Orvosok lapja - Fogorvosok (FoTESZ)

Lassan elérkezünk az őszhöz, amikor a praxisközösségek szorosabb formái is megkezdik a működésüket. Sokáig kérdés volt, hogy a fogorvos kollégák miként tudnak majd csatlakozni a szorosabb együttműködési formákhoz. Most már sokkal tisztábban látunk. E havi számunkban ezzel az aktuális kérdéssel és a fogorvosokat érintő problémákkal foglalkozunk.

A fogorvoslás szakfelügyelete

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2021-07-16 16:02:00

Orvosok lapja - Fogorvosok (FoTESZ)

Az országos szakfelügyeleti rendszer 2005-ben jött létre, 2019-ben pedig új szabályozás lépett életbe, amely az egészségügyi szolgáltatók szakfelügyeletét is újra szabályozta. A szakfelügyelet 58 orvosi területre tagozódik, központi összefogására a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) lett hivatott.

A praxisközösségek fogorvosi vonatkozásai

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2021-06-10 14:34:00

Orvosok lapja - Fogorvosok (FoTESZ)

Megszületett a praxisközösségekről szóló kormányrendelet, amely a háziorvosok mellett az alapellátó fogorvosokra is vonatkozik. Hogyan jutottunk el idáig? Mit tudunk magáról a rendeletről? Hogyan érintheti ez a fogászati ellátást hosszú távon? Milyen változás várható még? Ezzel foglalkozunk a mostani számunkban.

Merre tovább, állami fogászat?

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2021-02-27 15:00:00

Orvosok lapja - Fogorvosok (FoTESZ)

Már több mint egy év eltelt, mióta a Magyar Orvosi Kamara alelnökévé választották dr. Nagy Ákost. Az elmúlt időszak alatt számtalan változás, egy világjárvány és új szolgálati jogviszony is került az egészségügyi döntéshozók asztalára. E havi számunkban az elmúlt egy évről és az aktuálisan a fogorvosokat érinti kérdésekről kérdeztük az alelnök urat.

Jogszabályváltozások a fogászatban, II. rész: online számlázás

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2020-12-03 10:00:00

Orvosok lapja - Fogorvosok (FoTESZ)

Cikkünk első részében az EESZT-vel kapcsolatos változásokat vettük sorra gyakorlati példákkal tűzdelve. Most egy másik fontos változást a számlázást vesszük górcső alá, amelynek jogi vonatkozási idén 2020. július 1-jével változtak.

Jogszabályváltozások a fogászatban. I. rész: EESZT

Forrás: Orvosok Lapja | Dátum: 2020-08-26 14:47:00

Orvosok lapja - Fogorvosok (FoTESZ)

A koronavírus első felvonását Magyarországon minden valószínűség szerint átvészeltük, így a veszélyhelyzet elmúltával most szembesülünk az idénre tervezett jogszabályváltozásokkal. Ennek egyik, ha nem a legfontosabb része az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térhez (EESZT) való csatlakozási kötelezettség. A csatlakozás sokszor nehézkes útvesztőjét lassan minden kolléga abszolválja, viszont tisztában vagyunk-e vele, mivel állunk szemben? Milyen kötelezettségeink vannak, és mit kínál a fogászati szektor számára ez a bizonyos tér a jövőben? Cikkemben összefoglalom az EESZT-vel kapcsolatos, minket, fogorvosokat, érintő aktuális információkat.

Fogorvos tagjaink rovata.

ESEMÉNYEK