Koronavírus - Tudástár-Protokollok

A új koronavírus (COVID19) pandemia kapcsán folyamatosan halmozódnak fel az új adatok, gyűlnek a tapasztalatok, melyek alapján szinte naponta újabb és újabb ajánlások, protokollok születnek világszerte. A körültekintő klinikusoknak nehéz napi munkájuk mellett ezzel az információáradattal lépést tartani. A MOK azzal szeretné segíteni erőfeszítéseiket, hogy itt, honlapján létrehoz egy „tudástár”-t, melynek gondozására és naprakészen tartására három szakértőt kért fel.

 

Dr. Farkas Petra  aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvos, főorvos,

Dr. Csapody Marcell aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvos, főorvos, és

Dr Rugonfalvi Szabolcs  aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvos, főorvos 

 

mindhárman szakmájuk ismert és elismert szakemberei. Megtiszteltetés számunkra, hogy rengeteg egyéb elfoglaltságuk mellett és ellenére elfogadták felkérésünket.

 

Alapelvekként egyetértésben azt fektettük le, hogy a „kevesebb itt több” szabályt követve a cél nem minden, akár morzsányi új információt, ötletet tartalmazó hír, cikk azonnali megosztása, sokkal inkább egy már biztosabb alapokon nyugvó, kikristályosodott tudás közzététele és gondozása.

 

Ehhez természetesen minden segítséget, észrevételt, javaslatot szívesen fogadunk a tudastar@mok.hu email címen, közzétételüket illetve megválaszolásukat azonban nem ígérjük – valamennyien egyéb, szintén sűrűsödő munkánk mellett vállaljuk ezt a feladatot is. Vigyázunk a betegeinkre, vigyázzunk magunkra és egymásra is!

Abban a reményben, hogy e segítség hasznos lesz,

 

üdvözlettel

Dr. Svéd Tamás

MOK Titkár


ESEMÉNYEK