30

ennyi napja van még  az OKFÖ-nek és az új jogviszonytörvény által érintett munkáltatóknak, hogy - a munkavállalók képviseleteit, MOK-ot és szakszervezeteket bevonva - tisztázzák a leendő munkavállalók szerződéseinek részleteit, majd az életbelépés előtt a törvény által előírt 30 nappal a szerződéstervezeteket elküldjék  az érintett egészségügyi dolgozóknak. A munkavállalók csak így tudnak tájékozott és felelős döntést hozni a saját jövőjükről, és ezáltal a társadalom jövőbeli egészségügyi ellátásáról.
Részletek a Realitásban

2020/51. hét

2020-12-23 08:42:00 FORRÁS:

Szerző: Meglécz Katalin

Hírek - Heti beszámolók

2020. december 14-én Palkovics László innovációs és technológiai miniszter fogadta Kincses Gyulát, a Magyar Orvosi Kamara elnökét  és Álmos Péter alelnökét. A megbeszélésen az egyetemi oktatásban résztvevő kollégák jogállásában a kettős (gyógyítói - oktatói) jogviszony megteremtéséről állapodtak meg, annak garantálása mellett, hogy a gyógyítói jogviszony teljes állású jogviszony marad. Ugyanakkor írásban kértük a minisztert, hogy a PhD időszak és a külföldi, szakterületen belüli kutatási tevékenység is beszámításra kerüljön a szolgálati időbe.

A Kamara elnöksége a jogállási törvény megjelenését követően összegyűjtötte a tagsági fórumon és egyéb csatornáinkon beérkező kérdéseket, majd megküldte azt az egészségügyért felelős miniszternek 2020.10.19-én, melyre a héten megkaptuk a részletes válaszokat. 

Foglalkoztunk az alapellátó fogászat finanszírozásával, megkeresésünkre az EMMI- től mindezidáig nem kaptunk választ.

A héten dr. Kincses Gyula elnök a MedicalOnline-nak és a RádióBézs-nek, dr. Lénárd Rita alelnök a Világgazdaságnak, dr. Svéd Tamás titkár pedig a napi.hu-nak nyilatkozott.

Megtekintések száma: 905
ESEMÉNYEK