2022/1-2. hét

2022-01-20 14:26:00 FORRÁS: Magyar Orvosi Kamara

Szerző: MOK Elnökség

Hírek - Heti beszámolók

Január 10-16.

január 12.

Elnökségi ülésen egyeztettünk a MESZK elnökével, Balogh Zoltánnal az ágazati egységes érdekképviselet érdekében a jövőbeni együttműködés irányairól.

Megvitattuk az  ügyeleti díjazással kapcsolatos reagálást.  Áttekintettük az elnökségi ülések utáni videóbeszámolók és podcastok projektet, annak megvalósítási feltételeit.  Döntöttünk a honlap felelős szerkesztői pozíció létrehozásáról, a honlappal kapcsolatos eljárásrend kialakításáról. Megvitattuk a MOKREG pályázat döntés előkészítő anyagait és döntöttünk arról, hogy a TESZT elé terjesztjük azt. 

A MOK logó és arculat bevezetésének projektesítése és a MOK tagok csoportos élet- és balesetbiztosításáról is beszéltünk. 

Döntöttünk - egy ellenszavazattal - a Lapkiadó Kft. ügyvezetői megbízási díj emeléséről, melyet az adószabályok változása indokolt. Áttekintettük a folyamatban lévő projektjeinket: az OKGy és a konferencia előkészítésének állását, valamint a díjtétel táblázat aktuális kérdéseit, az  ÖVT problémáit és az ezzel kapcsolatos feladatok állását, valamint az alapellátási és fogorvosi kutatás lehetőségeit.


január 13.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara képviselőivel egyeztettünk a foglalkozás-egészségügyi alapellátás minőségi kérdéseivel, régóta fennálló és aktuális problémáival kapcsolatban. 

Kincses Gyula elnök és Böszörményi-Nagy Géza az Országos Etikai Bizottság elnöke a Nemzeti Védelmi Szolgálat vezetőivel egyeztetett. Az NVSZ által végzett vizsgálatokról - a negatív és pozitív eredménnyel zárultakról is - a MOK negyedévente kap tájékoztatást. 

Lénárd Rita alelnök az RTL Híradónak, Böszörményi-Nagy Géza az Országos Etikai Bizottság elnöke a teleknek, az rtl.hu-nak, az RTL Híradónak és a szeretlekmagyarorszag.hu-nak, Csilek András a MOK BAZ megyei TESZ elnöke az rtl.hu-nak nyilatkozott. 

Január 03. - 09.

Január 05.

Informális elnökségi ülésen értékeltük az elmúlt időszakot és meghatároztuk az első negyedévi tevékenységünk főbb irányait.

A héten Lénárd Rita alelnök a 444.hu-nak nyilatkozott.

Megtekintések száma: 1087
ESEMÉNYEK