2024/1-2. hét

2024-01-12 10:21:00 FORRÁS: Magyar Orvosi Kamara. Fotó: Unsplash

Szerző: Csík Melinda, sajtóreferens, Magyar Orvosi Kamara

Hírek - Heti beszámolók

Január 8-án online megbeszélés zajlott az országos küldöttekkel és a területi szervezetek vezetőivel. Ezek a tanácskozások rendszeresek lesznek, minden hónap első hétfőjén kerül rájuk sor. Az eszmecserébe a továbbiakban bekapcsolódhatnak a területi küldöttek is.

Január 9-én találkoztak az egészségügyi szakmai kamarák vezetői. A beszélgetés résztvevői megállapodtak arról, hogy rendszeresen fognak egyeztetni. Egyetértettek abban, hogy közös érdek a három hivatásrendi köztestület összefogása az egészségügy jobbá tétele érdekében. 

Január 10-én tartotta idei első ülését a MOK Országos Elnöksége, ahol tudomásul vették  a Magyar Orvosi Kamara Intenzív Terápiás és Aneszteziológiai Munkacsoport (MOK MINTA) megalakulását és annak ügyrendjét jóváhagyásra a Területi Szervezetek Tanácsa elé terjesztették. Döntöttek a májusban esedékes Országos Küldöttközgyűlés és MOK Konferencia előkészítéséről is. 

Ebben az időszakban Álmos Péter elnök a HVG 360-nak adott hosszabb interjút, Svéd Tamás főtitkár a várólistákról nyilatkozott az ATV-nek. Ezen kívül megválaszoltuk az RTL Híradó, a Magyar Hang és a Szeretlek Magyarország kérdéseit is.

Megtekintések száma: 1834
ESEMÉNYEK