Professor emeritusától búcsúzik az egyetem

2019-02-11 00:00:00 FORRÁS: Unideb.hu

Szerző: Weborvos Automata

Közelkép

A belgyógyászat kiemelkedő képviselője 68 éven át volt hűséges munkatársa a Debreceni Egyetem Belgyógyászati Klinikájának.

Életének 93. évében elhunyt Leövey András professor emeritus, a belgyógyászat kiemelkedő képviselője, a Debreceni Orvostudományi Egyetem egykori rektora, a Debreceni Egyetem Belgyógyászati Klinikájának 68 éven át hűséges munkatársa. Leövey professzort a Debreceni Egyetem saját halottjának tekinti - tudatta a szomorú hírt az intézmény.

Munkatársak, tanítványok, barátok és általa gyógyított betegek hálával és tisztelettel búcsúznak az orvostól, a munkatárstól, a főnöktől, a tanítómestertől, a baráttól, a magyar és a nemzetközi belgyógyászat egyik kiemelkedő képviselőjétől.

Köszönjük Professzor Úr iskolateremtő munkáját, a tudást, amit átadott, a szigort, amellyel nevelt bennünket. Fekete István írta azt, hogy „Egy ember addig él, amíg emlékeznek rá”. Professzor Úr színes és gazdag életpályát hagyott maga mögött, amely a jövőben a fiatalság számára is útmutató. Leövey András Professzor Úrtól csak részben búcsúzunk, hiszen eredményei, tanításai velünk élnek és gazdagítják közösségünket - búcsúzott Parragh György.

A teljes nekrológ itt olvasható

Megtekintések száma: 750
ESEMÉNYEK