A nyilatkozattétel határideje

múlva jár le.

Új, pszichés támogatást nyújtó Applikáció a magyar betegek és hozzátartozóik szolgálatában - Hipnoword

2021-05-28 11:00:00 FORRÁS: Dr. Somogyi Erika orvos, pszichoterapeuta

Szerző: Dr. Somogyi Erika orvos, pszichoterapeuta

Helyi megoldások Covid idején - Közösségi - mentális támogatások, megoldások

"Hanganyagaink pozitív módosult tudatállapotba vezetik a hallgatót, aki így a hipnózis (hypnosis) erejével képessé válik saját belső erőit mozgósítani állapotának javítása érdekében."

 

Az egészségügyi ellátórendszerben egyre több helyen válik a rendszer részévé a pszichés támogatás, a gyógyítás-gyógyulás folyamatának lelki aspektusból való megközelítése, a pszichoterápiás szakmai segítségnyújtás. Az erre való igény felismerése és a támogatás elfogadására, az együttműködésre való képesség, készség a betegek és hozzátartozóik egyik részében adott és könnyen mozgósul. Másokban egy szocializációs folyamat vezethet el oda, hogy képessé váljanak önmagukra, mint egységes egészre, a test és lélek egészére tekinteni és ennek eredményeképpen a betegséget és a gyógyulást a test és lélek közös folyamatának tekinteni.

Ugyanakkor ezek a lehetőségek mind időben, mind szakember erőforrásban igencsak  behatároltak az egész világon.

A már meglévő, működő pszichés támogatás kereteit a COVID tovább szűkítette. Mind a beteg, mind az egészséges emberek szociális érintkezései és így az abból meríthető támogatás is beszűkült, nehezebben és ritkábban vált elérhetővé. Mindezek mellett a COVID keltette egzisztenciális szorongások, izoláció, az új működési lehetőségek és módok, az internetes világ gyors penetrációja a mindennapi élet tevékenységeibe sokak számára rendkívüli pszichés megterhelést jelentett.

Egy ilyen pszichés nehézségekkel kiemelten terhelt időszakban minden olyan segítség, támogatás, ami megbízhatóan magas szakmai színvonalat képvisel és az öngondoskodást erősíti vagy nehéz helyzetben lévő hozzátartozó támogatását teszi lehetővé, hiánypótló erőforrásként működhet.

Ezen gondolatok, megfontolások jegyében indult útnak a HIPONOWORD Applikáció 2020 decemberében, az alkotók szakmai és társadalmi felelősségvállalásaként. Okos eszközökre díjmentesen letölthető, elérhető embertársaink számára. 

Az alkalmazás szuggesztív szövegeket tartalmaz, melyek hallgatása hipnotikus tudatállapotba viszi a hallgatót. Szükség esetén bármikor rendelkezésre áll és segítséget nyújthat lelkileg megterhelő helyzetekben, akár egészségesen, akár betegen. Az empatikus figyelem, egy másik ember támogató jelenléte, még ha csak az emberi hangon és gondolatokon keresztül érkezik is, erőt, biztatást, támogatást adhat - mint egy kinyújtott, segítő kéz, amit jól esik megszorítani. A lelkileg megterhelő helyzetek mögött nagyon különböző okok húzódhatnak meg. A keletkező nehéz érzések jelentősen eltérhetnek minőségükben, intenzitásukban is. Az egyszerű fáradtságtól, kimerültségtől, szomorúságtól a kisebb betegségeken át, egészen a súlyosan megterhelő állapotokig. 

Hanganyagaink pozitív módosult tudatállapotba vezetik a hallgatót, aki így a hipnózis  (hypnosis) erejével képessé válik saját belső erőit mozgósítani állapotának javítása  érdekében. 

A módosult tudatállapot velünk született, természetes képességünk, mely mindennapjaink során rendszeresen lép spontán működésbe: Pl. elmélyült foglalatosságok alkalmával: filmnézés, zenehallgatás, tanulás, sport, játék közben. 

A hanganyagokat pszichoterápiában és hipnoterápiában magasan képzett szakemberek  állították össze és lektorálták, ezzel szavatolva a szövegek megbízhatóan magas szakmai  minőségét és a biztonságosságát. 

Az applikáció kiegészítéseként elindítottuk a HIPNOWORD YouTube csatornát is, ahol COVID-hoz kapcsolódó hanganyagokat találhatnak a betegek, hozzátartozók és nem utolsó sorban az egészségügyi személyzet mentális segítését támogató szövegek is helyet kaptak.

Az Hipnoword Applikáció a COVID utáni időszakban is aktív és hatékony segítséget nyújthat műtétre való felkészülésben, az onkológiai betegút állomásain, MR vizsgálatra való felkészülésben, fájdalom csillapításban, szülésre való felkészülésben, regenerálódásban, a jó alvásminőség elősegítésében.

A fejlesztés folyamatosan zajlik, a felhasználók és az alkotók közösen jelölik ki a fejlesztés irányait, további útját.

Kedves Kollégák! Az alkalmazást használó betegek és gyakran hozzátartozóik is hálásak azokért a lehetőségekért, amiket az applikáció használatán keresztül érhetnek el. Szeretettel ajánlom, ismerkedjetek az alkalmazás adta lehetőségekkel, így Ti is segíthetitek betegeiteket, hozzátartozóikat az alkalmazás ajánlásával.

Minden visszajelzést hálásan fogadunk, várunk.

hipno@hipnoword.com, hipnowordapp@gmail.com


Dr. Somogyi Erika

Megtekintések száma: 5609
ESEMÉNYEK