Dr. Vincze Gábor lett újra az orvoskamarai elnök

2020-01-17 00:00:00 FORRÁS: beol.hu

Szerző: Weborvos Automata

Lapszemle

a kamara megyei szervezete fontosnak tartja a közösségi élményt nyújtó rendezvények szervezését is.

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) Békés megyei szervezete 960 orvos érdekképviseletét látja el. A szervezet zászlajára tűzte az egészségügyi dolgozók erkölcsi és anyagi megbecsülését, az európai mennyiségi normáknak megfelelő orvosképzés biztosítását. Többek között erről is beszélt a beol.hu-nak dr. Vincze Gábor címzetes egyetemi docens, a Békés Megyei Központi Kórház (BMKK) gyulai pszichiátriai osztályának főorvosa, akit újabb négy évre megyei elnöknek választottak.

– Küldetésünk ma is az, hogy őrizzük a hivatás tisztaságát, védjük és építsük az orvoskar tekintélyét, ezzel szolgáljuk a nemzet egészségügyét. A magas szintű orvosi ellátás érdekében részt veszünk a tagok továbbképzési, szakképzési követelményeinek kidolgozásában, szerepet vállalunk ezek magvalósításában. Olyan egészségközpontú, új stratégiát meghirdető politikával értünk egyet, mely az egészségmegőrzést, a gyógyítást és a rehabilitációt egységes rendszerként kezeli. Mindennek kiinduló feltétele a finanszírozás és ellátás szabályainak, szervezeteinek stabilizálása, kiszámíthatósága.  Az etikai bizottság pedig az orvosi munka színvonalát védi és szolgálja, mindez szintén hozzájárul a betegek minőségi ellátásához. Továbbiak a cikkben.

A megyei elnök kiemelte, a tagdíjakból sikerült új székházat vásárolniuk Gyulán. Ez is a kamara önállóságát érzékelteti, tevékenységének a hatékonyságát szolgálja.

 

ESEMÉNYEK