Nincsen tömeges lázadás az új státusz miatt

2019-01-11 00:00:00 FORRÁS: magyaridok.hu

Szerző: Weborvos Automata

Lapszemle

Magyar Idők: A Honvédelmi Minisztérium illetékességében lévő vidéki intézményekben kifejezetten örömmel fogadták az új helyzetet.

Időben értesítették a Honvédkórház orvosait, ápolóit, szakápolóit és adminisztratív dolgozóit a jogviszonyuk megváltozásáról, azaz hogy közalkalmazottakból honvédelmi alkalmazottakká válnak – értesült a Magyar Idők kórházi forrásainktól. Hozzátették, a sajtóhírektől eltérően nincs szó arról, hogy „tömegesen távoznak” az intézményből, csupán néhány alkalmazott hangulatkeltéséről lehet szó.

A tavaly decemberben elfogadott törvény értelmében ezek a dolgozók bruttó 40-50 ezer forinttal magasabb bért fognak kapni havonta, és rendkívüli helyzetben kivezényelhetők lesznek, de csak a saját munkakörüknek megfelelő feladatok ellátására. Ha valaki három napnál több időre megy ki külföldre, azt valóban jeleznie kell legalább egy héttel előre, hiszen a vezetőség úgy tud felkészülni bármilyen rendkívüli helyzetre, ha átlátható, hogy ki mikor van itthon.

A Honvédelmi Minisztérium illetékességében lévő vidéki intézményekben kifejezetten örömmel fogadták az új törvény hatályba lépését – nyilatkozta f a Magyar Idők forrása.

A jogszabály szerint, aki nem fogadja el a honvédelmi alkalmazotti státusát vagy nem nyilatkozik határidőig, hogy elfogadja-e, annak megszűnik a jogviszonya, és végkielégítésre nem lesz jogosult - erősítették meg a kormánylapnak.

Megtekintések száma: 140
ESEMÉNYEK