MAGYAR ORVOSI KAMARA

HUNGARIAN MEDICAL CHAMBER

Visszaélnek a Semmelweis Egyetem professzorának nevével

2019-10-09 11:44:26 FORRÁS: Semmelweis Egyetem

Szerző: Weborvos Automata

Lapszemle

Egy, a cukorbetegséget „legyőző” szer reklámkampányában éltek vissza az orvos nevével, a professzor megteszi a szükséges lépéseket.

Cukorbetegeket és hozzátartozóikat tévesztenek meg a Semmelweis Egyetem professzorának nevével - áll az egyetem szerdai közleményében.

Egy, a cukorbetegséget „legyőző” szer reklámkampányában éltek vissza dr. Palkovits Miklós Széchenyi-díjas orvosprofesszor, akadémikus, a Semmelweis Egyetem professor emeritusa nevével és a róla készült, az egyetem tulajdonában lévő fotóval.

Az online felületen elérhető cikk azt a látszatot kelti, mintha a témában interjút készítettek volna dr. Palkovits Miklóssal, ez azonban nem igaz. A cikk egy nem létező szervezet, a Budapesti Endokrinológiai és Anyagcsere Társaság vezetőjeként hivatkozik a professzorra, és azt sugallja, mintha megvásárlásra ajánlaná a terméket.

Dr. Palkovits Miklós megteszi a szükséges lépéseket, a Semmelweis Egyetem pedig azt tanácsolja, hogy gyógyhatású készítményeket kizárólag Magyarországon engedélyezett helyről, legális forrásból szerezzenek be a fogyasztók. A biztonságos gyógyszervásárláshoz segítséget nyújt az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) honlapján olvasható összefoglaló.

Megtekintések száma: 80

Hírek

Választások 2019

E-ügyintézés

Tagsági jogosultság ellenőrző

Közérdekű Adatok

MOK KOMPLEX

Kedvezmények

Tagdij

Területi szervezetek

Tagfelvétel

Kamarai tagok csoportos élet- és balesetbiztosítása

ESEMÉNYEK