MAGYAR ORVOSI KAMARA

HUNGARIAN MEDICAL CHAMBER

Ön megfelelően vezeti az adatkezelési nyilvántartást?

2019-03-21 12:33:38 FORRÁS: mok.hu

Szerző: -

Hírek - MOK hírek

Gyakran felmerülő kérdés, hogy milyen adatok kerüljenek a praxis adatkezelési nyilvántartásába.

Az adatkezelési nyilvántartás lényege, hogy az adatkezelő, azaz az orvos tisztában legyen azzal, hogy milyen célból, milyen típusú személyes adatokat kezel, és ezt egy esetleges vizsgálat során a hatóság felé is igazolni tudja.

Ez azt jelenti, hogy ebben a nyilvántartásban nem az egyes betegek konkrét adatait kell feltüntetni, hanem csak az adatkezelési célokat - ami lehet például: gyógykezelés, kapcsolattartás, könyvelés, de lehet akár az adatszolgáltatás - és az ezekhez tartozó jellemzőket. Az érintettek lehetnek például a betegek, de nem egyenként, hanem mint csoport kell a táblázatban megjelölni őket.

Az Adatsólyom Doki használatával további segítséget és konkrét példákat kap az adatkezelési nyilvántartás kitöltéséhez, amik akár egy-az-egyben használhatók lehetnek az Ön praxisában is.

Ha az orvos tevékenysége nem változik, akkor az adatkezelési nyilvántartást elegendő egyszer elkészíteni. Módosításra csak akkor lesz szükség, ha valamelyik adatkezelési cél megszűnik (például már nem kezel kapcsolattartási adatokat), ha az orvos új tevékenységbe kezd (például úgy dönt, hogy szeretne hírlevelet küldeni a pácienseinek), vagy változik a kezelt adatok köre (például a kapcsolattartási célból az email cím és telefonszám mellett fax számot is kezelnek később).

Az Adatsólyom Doki szoftver jogi tartalmát a VJT & Partners Ügyvédi Iroda, „Az év adatvédelmi csapata” alkotta meg és gondozza.

Adatsólyom Doki háziorvosoknak és egy orvosos magánpraxisoknak 10% kamarai kedvezménnyel 44.910 Ft + ÁFA! A 10%-os kedvezményt a MOK honlapján itt tudja igényelni.

Vásárolja meg az Adatsólyom Dokit most, és praxisa már ma biztonságban lehet!

Megvásárolom

 

kontakt és további információk:

web: www.adatsolyom.hu

email: info@adatsolyom.hu

telefon: 06-1-700-4441

Megtekintések száma: 1187

Hírek

Orvosok Lapja

E-ügyintézés

Tagsági jogosultság ellenőrző

Közérdekű Adatok

MOK KOMPLEX

Kedvezmények

Tagdij

Területi szervezetek

Tagfelvétel

Kamarai tagok csoportos élet- és balesetbiztosítása

ESEMÉNYEK