A nyilatkozattétel határideje

múlva jár le.

Különutas megoldások

2021-05-20 14:01:00 FORRÁS: Dr. Lévai Andrea, orvos

Szerző: Dr. Lévai Andrea, orvos

Helyi megoldások Covid idején - Nemzetközi példák

Egy külföldi kórházban dolgozó magyar orvos írt nekünk az ottani megoldásokról

Szeretnék néhány javaslatot közölni, ami a járványügyi védekezésben bevált egy európai város kórházában.

Kialakítottunk egy Covid bejáratot a SBO fele egy másik szárny felől, hogy ne keveredjenek a betegek. Minden beteget tesztelünk beérkezéstől Covid-ra.

Aki sürgős, például sebészeti beteg, annak a CT során mellkasi CT-t is kérünk, hogy megtudjuk még a teszt előtt, van-e Covid-ra utaló elváltozás.

A kórházat egyirányúsították, a főbejárat csak bejárat, egy másik bejáratot tettek meg kijáratnak. A bejáratnál es a kijáratnál segédek állnak, akik ellenőrzik a testhőmérsékletet, van -e mindenkin maszk, ki jön be, a dolgozókat elkülönítik a vizsgálatokra érkező betegektől, és azokat a megfelelő helyre navigáljuk, ahol jól elkülönítve várakoznak a vizsgálatra.

 

A COVID kérdőív természetesen itt is minden betegnél alapvető.

 

Azokat a folyosókat (például CT, MRI), ahova érkezhetnek Covid betegek vizsgálatra, azok lezárásra kerültek, csak személyzet közlekedhet azon részeken.

 

A Covid betegeket természetesen csak izolációs RTG-nel es UH -gal vizsgáljuk a Covid osztályokon. A leleteket a radiológusok súlyozzák.

 

A liftekben egymástól elfordulva maszkban lehet közlekedni mindenkinek.

 

A kórházak ebédlőjét egyszemélyes asztalokra rendezték át, az étkező személyzet mindegyike egy irányba néz, egymás háta mögött, 2 méteres távolságban.

 

A Covid- betegek ellátásában nem látom értelmét az antibiotikum kezelésnek, itt az otthon is használt antivirális szerek mellett a VTE prophylaxis, a corticosteroidok (leginkább a dexamethasone) a széleskörűen alkalmazott gyógyszeres terápia . Minden intézmény a központilag elfogadott Covid 19 terápiás protokoll szerint jár el, amit mindenhonnan, akár otthonról is el lehet érni.

 

Üdvözlettel: Dr. Lévai Andrea

andrealevai@hotmail.com

Megtekintések száma: 5268
ESEMÉNYEK