Felmérés a mellrákos páciensek betegútjáról - a betegek ellátását végzők segítségét is kérik

2024-04-24 09:33:00 FORRÁS: Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen, www.egeszseghid.hu

Szerző: -

Hírek - Szakmai

Az érintettek egy kérdőív kitöltésével oszthatják meg tapasztalataikat.  Emellet kérik a betegek ellátásában résztvevőket is, hogy  hívják fel pácienseik figyelmét a kérdőívre. 

Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen Egyesület egy kérdőívet állított össze, aminek célja, hogy képet kapjanak a mellrákos páciensek betegútjáról, kezelési tapasztalatairól és életminőségéről a kezelés alatt és után. A kérdőívre adott válaszok alapján szeretnék feltárni azokat a főbb nehézségeket, melyeket az érintettek a betegút során tapasztalhatnak. A kapott eredmények alapján tisztábban lehet majd látni, hogy a betegút során hol jelentkezhetnek elakadások.

Az egyesület célja, hogy ezek kiküszöbölésére ajánlásokat tudjanak megfogalmazni és az egészségügyi döntéshozókat megkeresve elősegítsék az ellátás javítását, mely mind a túlterhelt egészségügyi dolgozóknak, mind az érintett betegeknek érdekében áll.

Minden érintett beteget arra kérnek, hogy osszák meg tapasztalataikat a kérdőív kitöltésével, de ehhez kérik az emlőrákosok ellátásában résztvevők segítségét is:
- egyrészt a mellékelt QR-kód kihelyezhető egészségügyi ellátási helyeken, ahol a betegek telefonnal be tudják azt olvasni és így könnyen elérik a kérdőívet,
- másrészt a segítségüket kérik abban, hogy az emlőrákos betegeiknek említsék meg a kérdőív kitöltésének lehetőségét.

A kérdőív ezen a linken érhető el:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScsDKnElBmRohCwtGvsmOzEoSE6BR1bKL5ycS44_u_iUGViPQ/viewform
Ugyanez, rövidített linkkel: https://n9.cl/m6kfp
Bejegyzés a weboldalalon: https://egeszseghid.hu/emlodaganatos-betegut-felmeres/

A felmérés teljesen anonim, személyes betegadatokat, nevet, e-mail címet nem gyűjtenek, a kitöltők nem beazonosíthatóak. Az adatvédelmi tájékoztató a kérdőíven megtalálható.

QR_szines

ESEMÉNYEK