A nyilatkozattétel határideje

múlva jár le.

Miért van szükség a legszigorúbb szociális távolságtartást szolgáló intézkedésekre?

2020-03-20 23:01:00 FORRÁS:

Szerző: Máté-Horváth Nóra

Koronavírus - Tények

A Kamara munkacsoportja a Hubei-i karanténintézkedések befolyását alapul véve modellezte a magyarországi esetszámokat, és továbbra is javasolja a szigorúbb intézkedések (kijárási tilalom) mielőbbi meghozatalát.

A Wuhanban kialakuló járvány során 444 ismert fertőzés pillanatában rendelték el a korlátozásokat. Január 23-tól február 13-ig volt érvényben a mostani magyar korlátozásokhoz hasonló intézkedés, azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy ott a tömegközlekedést is leállították. Az esetszám további dinamikus növekedése miatt 3 hét (feb 13) múlva szükségessé vált a szigoritás (kijárási tilalom), és az átfogó tesztelés. Így tudott további 3 hét alatt ellaposodni az esetszám növekedése.

Magyarul a teljes kijárási tilalom elrendelését követően még 3 hétig az esetszám a sürgősségi ellátásban nőni fog.

Kép1

A magyar adatokra való előrejelzés érvényességét a vírus eddig tapasztalt, több országon átívelő hasonló dinamikájára alapoztuk. A Magyarországon adott napon ismert fertőzöttek számát vettük az illesztési pontnak, erre skáláztuk a Hubei lefolyási függvényt. Ezek alapján minden nap, amivel eltolják a szigorú karantén bevezetését és a tesztelés kiszélesítését a tünetmentes kontaktokra, progresszíven egyre magasabb platófázist okoz.

 

Kép2

Megtekintések száma: 27852
ESEMÉNYEK