Tagi kedvezmények, tagi szolgáltatások

2024-02-26 11:49:00 FORRÁS: Orvosok Lapja. Fotó: Mathieu Stren, Unsplash

Szerző: Dr. Meglécz Katalin alelnök, MOK

Orvosok lapja - Aktuális

Örökzöld téma, hogy személy szerint mit is kapunk a kamarától a befizetett pénzünkért. Sokak számára ismertek a tagi szolgáltatások és a tagi kedvezmények, de időről időre nem árt felfrissíteni az ismereteinket. Íme néhány kiemelt terület.

A tagi szolgáltatások közül a leggyakrabban igénybe vett az egy továbbképzési ciklusban egy ingyenes kötelező szintentartó tanfolyam, melynek díját a MOK fedezi tagjainak, a tanfolyam költsége éves tagdíjjal arányos. A továbbképzések sorában a MOK által szervezett MOK Akadémiát is sokan végezték el, amely amellett, hogy két szemeszterben ad jogi, vállalkozási és egészségpolitikai ismereteket, természetesen akkreditált és a tagoknak ingyenesen elérhető. A jövőben az elérhető akkreditált tanfolyamok körét bővíteni tervezük és a MOK kongresszust évente szeretnénk megrendezni.

A tavalyi tagi felmérések és konzultációk során a legnagyobb igény a jogi támogatásra volt. Országosan hetente több megkeresés érkezik tagjainktól mind az országos hivatalba, mind pedig a területi szervezetekhez. Jogász kollégáink a lehető legrövidebb határidőn belül válaszolnak a megkeresésekre. Ebben a négyéves ciklusban célul tűztük ki a hatékony, gyors jogi támogatás megvalósítását, a jogsegélyszolgálat kialakítását. A jogsegély levélben és igény szerint személyes konzultáció során valósul meg. A jogi képviselet ellátását csak a kollégák nagy csoportját érintő pertársaságokban tudjuk vállalni, az egyéni esetekben lehetőség szerint az Ügyvédi Kamarával együttműködve szeretnénk jogi képviselőt ajánlani.

A csoportos élet- és balesetbiztosítás kapcsán érdemes figyelni arra, hogy 2019. május 31-én 24:00-kor megszűnt az összes kamarai tagra szóló csoportos élet- és balesetbiztosítási szerződés. 2019. június 1-jétől a biztosítási fedezet csak a meghatalmazást adott, 80. életévüket be nem töltött tagokra érvényes. Érdemes a MOK honlapján megadott elérhetőségeken tájékozódni arról, hogy a biztosításunk érvényes-e, és szükség esetén megújítani azt.

A Magyar Orvosokért Alapítvány szintén a MOK-tagok támogatását szolgálja. Jó, ha tudjuk, és hozzátartozóink is tisztában vannak a támogatási lehetőségekkel mind az alapítvány, mind pedig a biztosítás esetében.

A MOK elnöksége 2023-ban újratárgyalta a tagoknak nyújtott kedvezményeket, és számos új kedvezmény jelent meg a kínálatban. A kultúra szolgálatában a Filharmónia, az Új Színház és a Líra könyvesboltok kedvezményei, a távközlés-elektronika körében a Vodafone-, iStyle-kedvezmények érvényesíthetők. A feltöltődést a fitnesz – All You Can Move –, az Adventor hotelek és a L'Occitane en Provence kedvezményei szolgálják. Az OTP Banknál vezetett számla egyedi díjcsomaggal vehető igénybe. Szintén új kedvezmény a MOL, amely – figyelemmel a cég üzletpolitikájára – a vállalkozói adószámmal rendelkező tagjaink számára nyújt jelentős kedvezményt havi 100 liter üzemanyag vásárlása esetén.

A tagi kedvezményekről, szolgáltatásokról az igénybevétel lehetőségeiről a MOK honlapján jobb oldalt a kedvezmények ikonra kattintva vagy a tagsági információk fül, a tagi szolgáltatások menüpont alatt, valamint a területi szervezetek által nyújtott egyéb szolgáltatásokról a területi szervezetek honlapján és elérhetőségein lehet tájékozódni.

Megtekintések száma: 6353

A legégetőbb szakmapolitikai kérdések és vitatémák rovata.

ESEMÉNYEK