Tájékoztatás a 2020. 03. 11-i MOK Természettudós Csoport (továbbiakban MOK TT) alakuló üléséről

2020-04-23 10:36:00 FORRÁS: Orvosok Lapja

Szerző: Erdélyi Imola Erzsébet

Orvosoklapja - Diplomások (DTESZ)

A MOK DTESZ támogató együttműködésével sikerült megszervezni a tagjai számára a MOK TT csoport alakuló ülését 2020. 03. 11-én 11:00 órai kezdettel a MOK Szondi utcai székházában. A csoport alakuláshoz szükséges eljárásrendet MOK DTESZ ügyviteli vezetője, dr. Bálint Szilvia felügyelte. A MOK DTESZ elnöke, dr. Ferencz Edit is megtisztelte jelenlétével a csoportalakítást. Az alakuláshoz szükséges vezető- és
ügyvivőválasztás dr. Bálint Szilvia felügyeletével megtörtént, az alakuláshoz és a választáshoz szükséges minimumlétszám, tíz fő teljesült.
Tiszteletbeli MOK TT-csoporttagnak választották a jelenlévők a MOK DTESZ elnökét, dr. Ferencz Edit asszonyt. A zárt levélben történő választás eredménye alapján a Természettudós Csoport vezetője Erdélyi Imola Erzsébet klinikai biokémikus, az ügyvivő Geszti Imre klinikai
sugárfizikus lett. A megválasztott csoportvezető ismertette a jelenlévőkkel a csoport létrejöttének fontosságát. Elmondása szerint a MOK TT csoport legfőbb célja, hogy a klinikai biokémikus-, mikrobiológus-, sugárfizikus-szakvizsgával rendelkező MOK DTESZ-tagok érdekeit képviselje minden tekintetben. A legsürgősebben felmerülő kérdések, például a bérrendezés, és a tagdíjak megtérülése a csoport alakulását követő MOK DTESZ elnökségi ülésen szóba is kerültek.
Az elnökségi ülésen a MOK elnöke, dr. Kincses Gyula és a MOK DTESZ elnökségi tagjai is jelen voltak. Erdélyi Imola Erzsébet is részt vett, és tájékoztatta a MOK elnökét, dr. Kincses Gyula urat a MOK TT csoport alakulásáról, akitől ígéretet is kapott, hogy engedélyezi és jóváhagyja a csoportot. Valamint arról is biztosított elnök úr, hogy a MOK TT csoport tagjai sem maradnak ki a szakorvosi béremelésből.

 

Megtekintések száma: 1665

Klinikai szakpszichológus, klinikai mikrobiológus, klinikai biokémikus, klinikai sugárfizikus és klinikai molekuláris biológus tagjaink rovata.

ESEMÉNYEK