Orvosklub a Hegyvidéken

2021-11-25 07:52:00 FORRÁS: Orvosok Lapja

Szerző: Dr. Sepp Csaba, MOK BTSZ XII. vk. elnök

Orvosok lapja - TESZünk egy kört

A kerület orvosai részéről felmerült annak igénye, hogy a mindennapi munkát követően adódjon alkalom egy kis „lazításra”, személyes találkozásra, kikapcsolódásra, kötetlen beszélgetésekre, arra, hogy a kolleganők és kollegák megismerjék egymást, egymás intézményeit, az ott folyó munkát, kölcsönösen kicseréljék gondolataikat, tapasztalataikat.

A Magyar Orvosi Kamara Budapesti Területi Szervezetének XII. választókerületéhez tartozó egészségügyi intézményekben és az alapellátásban közel 1400 orvos dolgozik. Ez Budapest második legnagyobb orvosi létszámú választókerülete. A kerület orvosai részéről felmerült annak igénye, hogy a mindennapi munkát követően adódjon alkalom egy kis „lazításra”, személyes találkozásra, kikapcsolódásra, kötetlen beszélgetésekre, arra, hogy a kolleganők és kollegák megismerjék egymást, egymás intézményeit, az ott folyó munkát, kölcsönösen kicseréljék gondolataikat, tapasztalataikat. Ennek az igénynek kielégítésére hoztuk létre a Hegyvidéki Orvosklubot, aminek ünnepélyes megnyitója 2019. január 26-án volt.

A Hegyvidéki Önkormányzat klubunknak helyet biztosít a nem régen átadott Hegyvidéki Kulturális Szalonban, ahol havi rendszerességgel tartjuk összejöveteleinket. Az orvosklub rendezvényeit a MOK BTSZ a tagi szolgáltatási keretből támogatja. Célunk az, hogy a rendszeres klubfoglalkozásokon a kapcsolattartás lehetősége mellett egy-egy szakmai tárgyú beszélgetésre, diagnosztikai, terápiás újdonság bemutatására vagy interaktív előadásokra is sor kerülhessen. Az előadások megtartására mindig az adott szakterületet leginkább ismerő és azt gyakorló kolleganőket, kollegákat kérünk fel. Gyakran egyes szakterületek ismert képviselői, művelői önként ajánlják fel, hogy munkájukról szívesen tartanak előadást klubunk látogatóinak. A klub foglalkozásain a szakmai témák mellett sokszor szakmapolitikai és az egészségügy határterületeit érintő előadásokat is hallgatunk meg. Ezt követően kerül sor a felmerült témákkal kapcsolatos gondolatok kicserélésére, a hallottak megbeszélésére. Több alkalommal a klub foglalkozásait zenei programok, művészettörténeti bemutatók és előadások teszik színesebbé. Elindítottuk a szakmai előadások akkreditálását. Mivel a Kulturális Szalon befogadóképessége korlátozott, a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Az előadások az előadók hozzájárulásával felkerülnek a MOK BTSZ honlapjára, ahol a www.bpok.hu/orvosklub-eloadasok/ link alatt megtekinthetők, elolvashatók. Az immár hagyományossá vált klubfoglalkozásokkal kapcsolatban sok elismerést kapunk szóban és írásban. A járványügyi helyzet miatt átmenetileg szüneteltetni kellett a több mint három éve működő orvosklub összejöveteleit, de a nagy érdeklődésre tekintettel az egyre népszerűbb klub rendezvényei a járványügyi előírások betartásával 2021 őszétől ismét elkezdődhettek, látogathatók.

Megtekintések száma: 20574

Kitekintő az ország minden tájára: a területi szervezetek rovata

ESEMÉNYEK