2023/47-48. hét

2023-12-05 13:03:00 FORRÁS: Magyar Orvosi Kamara

Szerző: Csík Melinda sajtóreferens, Magyar Orvosi Kamara

Hírek - Heti beszámolók

47. hét (november 20-november 26.)

November utolsó teljes hete az Országos Választói Küldöttközgyűlés előkészítéséről, majd magáról a küldöttközgyűlésről szólt.  Az eseményt mind a küldöttek, mind a média részéről nagy érdeklődés övezte. Az OKGY-n történtekről többek között az alábbi linkekre kattintva olvashat:

 https://mok.hu/hirek/valasztas2023/vastapssal-bucsuztattak-a-lekoszono-elnokot

 https://mok.hu/hirek/valasztas2023/almos-peter-a-magyar-orvosi-kamara-uj-elnoke

 48. hét (november 27-december 3.)

Az új elnökség első ülésére Kincses Gyula leköszönő elnök egy vaskos papírköteggel, részletes átadás/átvételi dokumentációval érkezett és átadta azt az új vezetőségnek.

Az ülésen megbeszélték, hogy milyen rendszerességgel találkoznak majd, miként tartják a kapcsolatot egymással és nagy vonalakban azt is, hogy ki milyen feladatot fog ellátni. Határozat született arról, hogy Álmos Péter elnök és Meglécz Katalin alelnök főállású tisztségviselőként dolgoznak majd a kamarában. Mivel az új elnökség tagjai közül nem mindenki járt még a székházban, ezért az ülés után az országos hivatalvezető körbekalauzolta őket, megmutatott nekik minden helyiséget a „pincétől a padlásig”.

A héten volt az Effie Awards Hungary díjátadó, ahol a MOK arany -és bronzdíjat nyert az ügyeleti videókampányával, melyről itt írtunk röviden:

https://mok.hu/hirek/mokhirek/dijat-nyert-a-mok-2021-es-ugyeleti-videokampanya-

A videó itt tekintető meg:

https://www.youtube.com/watch?v=86-pRqFdmGE

A médiaérdeklődés a héten sem csitult. Főként az új elnöktől kértek interjút. Álmos Péter az

ATV Startnak,  https://www.atv.hu/belfold/20231127/mok-elnok-kormany-autonomia-magyar-orvosi-kamara-almos-peter-egeszsegugy

A MedicalOnline-nak,

https://medicalonline.hu/eu_gazdasag/cikk/almos_peter__a_feladat_erdekel__nem_a_pozicio

a Népszavának,

https://nepszava.hu/3216768_egeszsegugy-magyar-orvosi-kamara-almos-peter-interju

az InfoRádiónak, és a Klubrádiónak nyilatkozott.

Karsai Dániel starsbourgi pere kapcsán az életvégi döntésekről az Inforádió és a Szeged TV Kereszty Évát, az Etikai Kollégium új elnökét kérdezte.

https://infostart.hu/belfold/2023/11/29/kereszty-eva-itthon-is-kerheti-a-beteg-hogy-az-orvos-ne-hosszabbitsa-meg-a-szenvedeseit

Megtekintések száma: 2520
ESEMÉNYEK