2024/22-23. hét

2024-06-14 15:57:00 FORRÁS: Magyar Orvosi Kamara. Fotó: Behnan Norouzi, Unsplash

Szerző: Csík Melinda, sajtóreferens, Magyar Orvosi Kamara

Hírek - Heti beszámolók

22. hét

Május 29-i ülésén az országos elnökség tagjai a folyamatban lévő ügyekről, teendőkről egyeztettek és méltányossági kérelmeket bíráltak el.
Május 30-án Álmos Péter MOK elnök az esemény védnökeként vett részt a Magyar Pszichiátriai Társaság Debrecenben tartott XXVII. Vándorgyűlésén. A konferencia fő tudományos programja a Pszichiátria - Mentális egészség - Életminőség témakörök köré szerveződött.
Ugyanezen a napon tartotta a Semmelweis Egyetem a tavaszi félév utolsó Alumni Szalonját, melyen a kamarák egészségügyi ellátórendszerben betöltött szerepéről cseréltek eszmét a jelenlévők. A kerekasztal-beszélgetés egyik résztvevője a kamara főtitkára, Svéd Tamás, moderátora a kamara titkára, Hegedüs Tamás volt.

Az eseményről bővebben itt írtunk.23.hét

Június 4-én a MOK és a Magyar Orvosok Szakszervezetének vezetői egyeztettek egymással. Ugyancsak június 4-én tartott megbeszélést a MOK Háziorvosi Csoport vezetése és a Házi Gyermekorvosok Egyesületének frissen megválasztott elnöke, Dr. Kántor Irén.
A héten két közleményt adott ki az orvosi kamara.  A június 3-án megjelent közlemény  a dél-alföldi régió gyermeksebészeti ellátásának leállásáról  szólt.
A témárról másnap Svéd Tamás főtitkár nyilatkozott az  RTL Híradónak.
Június 7-i közleményében pedig egy konkrét eset kapcsán jelezte a kamara, hogy a valótlan hírek rombolják az egészségügyi dolgozókba vetett bizalmat.

ESEMÉNYEK