A nyilatkozattétel határideje

múlva jár le.

84. Az új egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényben biztosított béremelés és az Hszt. szerinti hivatásos jogviszonyban dolgozó orvosok

2020-12-21 15:21:00 FORRÁS: Magyar Orvosi Kamara

Szerző: Jogi munkacsoport

Hírek - Jog-orvoslás

Vonatkozik-e az új egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényben biztosított béremelés azokra az orvosokra, akik az Hszt. szerinti hivatásos jogviszonyban látnak el egészségügyi (pszichiátriai) feladatokat büntetés-végrehajtási intézményben.

Válasz:

Nem. A törvény hatálya az állami és az önkormányzati fenntartású egészségügyi szolgáltatóra, annak fenntartójára, valamint az állami vagy önkormányzati fenntartású egészségügyi szolgáltatónál egészségügyi szolgálati jogviszonyban álló személy jogállására terjed ki. Vagyis a nem állam által fenntartott büntetés-végrehajtási intézményekben hivatásos szolgálati jogviszonyban álló orvosokra a törvény hatálya nem terjed ki, így az általa biztosított béremelés sem alkalmazható azokra, akik nem egészségügyi szolgálati jogviszonyban állnak. 
Az EMMI hivatalos tájékoztatása szerint (1708-9/2020) ugyanakkor a belügyminiszter által fenntartott egészségügyi szolgálatóval jogviszonyban állókra vonatkozik az új törvény.
Megtekintések száma: 6338
ESEMÉNYEK