30

ennyi napja van még  az OKFÖ-nek és az új jogviszonytörvény által érintett munkáltatóknak, hogy - a munkavállalók képviseleteit, MOK-ot és szakszervezeteket bevonva - tisztázzák a leendő munkavállalók szerződéseinek részleteit, majd az életbelépés előtt a törvény által előírt 30 nappal a szerződéstervezeteket elküldjék  az érintett egészségügyi dolgozóknak. A munkavállalók csak így tudnak tájékozott és felelős döntést hozni a saját jövőjükről, és ezáltal a társadalom jövőbeli egészségügyi ellátásáról.
Részletek a Realitásban

91. Vonatkozik-e a januári béremelés a klinikai szakpszichológus-jelöltekre is?

2020-12-21 15:43:00 FORRÁS: Magyar Orvosi Kamara

Szerző: Jogi munkacsoport

Hírek - Jog-orvoslás

Vonatkozik-e az egészségügyi szolgálati jogviszonnyal összefüggő januári béremelés a klinikai szakpszichológus-jelöltekre is? Ők is rezidensnek számítanak a törvény szerint, vagy csak az orvos rezidensekre vonatkozik a béremelés?

Válasz:

Igen. A törvény azokra vonatkozik, akik egészségügyi szolgálati jogviszonyban állnak majd. A rezidensek esetében az új törvény az Eütev. törvény (2003. évi LXXXIV.) definíciójára utal, amely így szól a rezidens fogalmáról:
„rezidens: az első egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképesítésének megszerzése érdekében jogviszonyban álló, az államilag támogatott, az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény (a továbbiakban: Eütv.) 115. § (2) bekezdés b) pontja szerinti képzésben részt vevő szakorvos-, szakfogorvos-, szakgyógyszerész-, illetve szakpszichológus-jelölt) [4. § c) pontja]
Megtekintések száma: 1458
ESEMÉNYEK