30

ennyi napja van még  az OKFÖ-nek és az új jogviszonytörvény által érintett munkáltatóknak, hogy - a munkavállalók képviseleteit, MOK-ot és szakszervezeteket bevonva - tisztázzák a leendő munkavállalók szerződéseinek részleteit, majd az életbelépés előtt a törvény által előírt 30 nappal a szerződéstervezeteket elküldjék  az érintett egészségügyi dolgozóknak. A munkavállalók csak így tudnak tájékozott és felelős döntést hozni a saját jövőjükről, és ezáltal a társadalom jövőbeli egészségügyi ellátásáról.
Részletek a Realitásban

92. A közalkalmazotti jogviszony kereteinek ismerete alapján szakképzési szerződést kötött rezidensek helyzete

2020-12-21 15:46:00 FORRÁS: Magyar Orvosi Kamara

Szerző: Jogi munkacsoport

Hírek - Jog-orvoslás

Hogyan alakul azon rezidensek helyzete az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény hatályba lépését követően, akik még közalkalmazotti jogviszony létesítése mellett kezdték meg képzésüket, és a közalkalmazotti jogviszony kereteinek ismerete alapján kötöttek szakképzési szerződést?
Ha az ilyen rezidens nem szeretne egészségügyi szolgálati jogviszonyt létesíteni, akkor valóban félbeszakad a képzése és egyúttal köteles a képzési költségek visszafizetésére?
Milyen jogi lehetőségei vannak a rezidenseknek ilyen esetben, tekintettel arra, hogy a visszafizetési kötelezettség méltánytalan helyzeteket idézhet elő, mivel a képzési szerződést még a közalkalmazotti jogviszony feltételeivel kötötték meg?

Válasz:

Megtekintések száma: 964
ESEMÉNYEK