2023/43-46. hét

2023-11-17 12:31:00 FORRÁS: Magyar Orvosi Kamara

Szerző: Csík Melinda, sajtóreferens, Magyar Orvosi Kamara

Hírek - Heti beszámolók

A november 2 -i és november 15 -i elnökségi ülés, valamint a november 8-i TESZT ülés fő témája a november 25 -i OKGY előkészítése volt.

Kincses Gyula elnök november 6 -án a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács egészségügyi szekciójában szólalt fel.  November 7 -én a Magyar Gyógyszergyártók Országos Szövetségének (MAGYOSZ) konferenciáján, 9-én pedig a Magyar Tudományos Akadémia által szervezett alapellátásról szóló konferencián vett részt.

November 10 -én második alkalommal adták át a háziorvosoknak a Richter Érdemérem Díjat.
A díj a Magyar Orvosi Kamara szakmai támogatásával született meg. Az díjátadóról bővebben itt olvashat.

November 11-én tartottuk az életvégi döntésekről szóló saját szervezésű rendezvényünket, az Agorát. Az eseményről készült beszámoló  itt olvasható, a rendezvényről készült videó pedig innen is elérhető.

November 14-én Dr. Kincses Gyula bejelentette, hogy nem indul újra a 25-i választáson. A leköszönő elnököt az elmúlt négy évben végzett munkájáról kérdezte többek között a Népszava, az ATV és a Klubrádió.

November 16-án közleményt adtunk  ki a kötelező munkaköri alkalmassági vizsgálatok tervezett eltörlésével kapcsolatban. 

November 18-án közzétettük az OKGY-n induló jelöltek névsorát.

https://mok.hu/hirek/valasztas2023/ok-merettetik-meg-magukat-a-kamarai-valasztason


Kincses Gyulát az ATV-ben, Álmos Péter alelnököt az RTL-ben kérdezték az életvégi döntések témaköréről, Hegedűs Zsolt, az Etikai Kollégium elnöke pedig a HVG-nek adott hosszabb interjút erről. Nagy Marcell titkár a kötelező munkahelyi orvosi vizsgálat tervezett megszüntetéséről nyilatkozott a 24.hu-nak, az InfoRádiónak, és a Jazzy Rádiónak.

ESEMÉNYEK